|
QuakeWorld.pl - Forum Forum dyskusyjne polskiej sceny QuakeWorld
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
von_dabke Strzelam pinezkami

|
Wysłany: Sro Cze 24, 2009 5:56 pm Temat postu: Jakie bindy do sztrzelania (attack)? |
|
|
Yo!
Ogólnie - jak szczelać?
A dokładnie - jak rozwiązujecie kwestię bind'ów do szeroko pojętego "strzelania" ?
Mam mianowicie taki problem: Mam mychę Death Adder. i takie bindy:
bind MOUSE1 "+rl"
bind MOUSE2 "+lg"
bind MOUSE3 "+gl"
gdzie aliasy mam trochę zmodyfikowane:
alias +gl "set wp $weaponnum;weapon 6 8 5 4 2 1;+attack"
alias +lg "weapon 8 3 1;+attack"
alias +rl "weapon 7 6 2 1;+attack"
-rl, -gl i -lg nie wypisuję, bo wiadomo jakie są.
Na klawiszach MOUSE4 i MOUSE5 mam jakieś team'owe bindy, generalnie ciężko mi się wciska te przyciski i bindowanie tam jakiegokolwiek ataku to w moim przypadku nieporozumienie (nie ma absolutnie mowy, żebym naprawdę szybko któryś wcisnął).
I teraz do sedna sprawy: nie mam bindów na zwykły strzał z SG, SSG albo gwózdków. Chciałbym mieć takie strzały zbindowane, ale nie mam gdzie ich zbindować...
Jak się przyjrzycie zobaczycie, że częściowo rozwiązałem ten problem tak, że jak nie mam amunicji do "głównej" broni (lg/rl/gl) to wtedy pod danym bindem mam strzał drugi: +lg szczela z SSG, +rl z SG, a +GL z NG.
W zasadzie się to jako tako sprawdza, ale czasem człowiek ma wszystkie naważniejsze bronie (lg/rl/gl), a chciałby sobie strzelić w przycisk z SG - to ja nie mam jak, muszę z lg. Albo czasem dla lansu by się chciało ledwo żywego enemy dobić z SG - też mi się nie uda.
Jednakowoż (jestem eródyta ) widzę na serwerach, ze niektórzy z Was mają bindy do SG/SSG/NG porobione. Zapytuję zatem : jak?
PS. kiedyś eksperymentowałem z bindami zmieniającymi bindy, czyli miałem zbindowane aliasy, które ustawiały co mam pod MOUSE1, ale było to wolne i generowało pierdolnik nie do ogarnięcia.
No więc jak? _________________ also known as Dab3r |
|
Powrót do góry |
|
 |
Thunder Rakietmistrz

|
Wysłany: Sro Cze 24, 2009 6:08 pm Temat postu: |
|
|
Ja mam pod mouse1 rl, pod mouse2 skok, pod spacja shafta, pod E gl, pod R boomstick, pod altem ssg pod mouse5 sng ale praktycznie nie uzywam tego, jest to chyba dosyc oryginalne rozstawienie ale mi tak wygodnie  _________________ When you get sad, just stop being sad, and be awesome instead. |
|
Powrót do góry |
|
 |
fluartity Moderator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
von_dabke Strzelam pinezkami

|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 12:20 pm Temat postu: |
|
|
Dzieki za odpowiedzi.
Pierun faktycznie masz zupełnie inaczej, nawet nie wnikam jak to się dzieje że na takich bindach mnie rozjeżdżasz...
Flu - ok, wiem że większość graczy ma oddzielny konfig na duel'e i na teamplay, ale i tak nie widzę co to zmienia. To znaczy jeśli chodzi o wybór broni to jakby moje odczucia są takie, że czy duel czy team to wszystko jedno - bronie zawsze bym tak samo wybierał. Czy może masz na myśli, że na konfigu duel'owym nie musisz mieć say_team'ów i dzięki temu masz dużo więcej wolnych przycisków na np. "SG_attack" itp. ? Jeśli tak to napisz jak byś w takim razie na konfigu duel'owym rozłożył bindy (jak masz rozłożone?) plz. _________________ also known as Dab3r |
|
Powrót do góry |
|
 |
Thunder Rakietmistrz

|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 12:24 pm Temat postu: |
|
|
Dodam jeszcze ze ja mam tylko jeden config do wszystkiego (jestem noobem ;<) do teamow tez ;d a timowe bindy mam rozlozone na cyfrach od 1-5, pod ctrl, pod F, pod Z i pod C i to w sumie wszystko  _________________ When you get sad, just stop being sad, and be awesome instead. |
|
Powrót do góry |
|
 |
radzioha Bumstik4Life!

|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 12:35 pm Temat postu: |
|
|
Thunder napisał: | jestem noobem ;< |
Potwierdzam
:< |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kapitan Kloze Elektryczny widelec

|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 4:15 pm Temat postu: |
|
|
mouse 1 +rl alias
mouse 2 + jump
mouse 3 + shaft alias
mouse 4 + sng alias
mouse 5 +f_took
space +gl
sdef - chodzenie + strafy
w - shownick+ point
r - +ssg i sg alias
1-8 rozne bindy teamowe
a - raport
itd _________________ Demolition Crew |
|
Powrót do góry |
|
 |
Miazgator Skaleczony siekierą

|
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 1:37 am Temat postu: |
|
|
ja 'polecam' takie ustawinie :F gram tak cale zycie i jest supcio high five
z,x,c, ---->movement, mouse2(prawy kalwisz) +forward, lewy +attack, ctrl +skok :)spacja rakieta, shift shaft, s granatnijk a q,w,e,r,f,g,b, + cos tam na myszce to jakies bindy teamowe moze ci podpasuje
aaa, klawisz a odpowiedzailny jest za ng,sng, klawisz d za boomsticka a klawisz v za dwururke  _________________ R251 || Why so serious?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
neon Elektryczny widelec

|
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 6:57 am Temat postu: |
|
|
a Ja mam zbindowany +attack pod przyciskiem power w kompie  _________________ siemka! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|