Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna QuakeWorld.pl - Forum
Forum dyskusyjne polskiej sceny QuakeWorld
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

fuh pod linux-suze 10.1
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Linux
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kurczak
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 21 Gru 2005
Posty: 265

PostWysłany: Pon Lut 12, 2007 11:34 am    Temat postu: fuh pod linux-suze 10.1 Odpowiedz z cytatem

kiedy prubóje uruchomic klijenta wyskakuje mi bład ->W_loadwadfile; error couldnt load gfx.wad .
kiedy mam gfx.wad w id1 w pak0 :/ .
zrobiłe zamiane z duzych liter na małe czyli PAK0.PAK na pak0.pak-
nie pomogło Smuteczek
prosze o sugestie!
pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
plast
Mistrz Polski


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 2613

PostWysłany: Pon Lut 12, 2007 12:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sprobuj ezquake, jest na biezaco aktualizowany i masz spore community, ktore ci pomoze w razie problemow
_________________
Death Dealers Clan
http://dealers.quakeworld.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
shtyvny
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 19 Kwi 2005
Posty: 332
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pon Lut 12, 2007 2:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oki jest to standardowy problem wszystkich klientow linuxowych. W moim przypadku pomoglo dogranie pliku gfx.wad do katalogu qw w kliencie. UWAGA Wykrzyknik! nazwa pliku malymi literami.
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
kurczak
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 21 Gru 2005
Posty: 265

PostWysłany: Sro Lut 14, 2007 7:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dograłem gfx.wad do katalagu qw i nadal błąd Smuteczek
coś zle robie Uśmiech kwaśny
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
am3is
Skaleczony siekierą
Skaleczony siekierą


Dołączył: 16 Mar 2005
Posty: 136

PostWysłany: Pon Lut 19, 2007 7:15 am    Temat postu: Re: fuh pod linux-suze 10.1 Odpowiedz z cytatem

kurczak napisał:

zrobiłe zamiane z duzych liter na małe czyli PAK0.PAK na pak0.pak-

proponuję wszystko mieć nazwane małymi literami, może obrazek Ci pomoże zrzut ekranu.
_________________
Pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
shtyvny
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 19 Kwi 2005
Posty: 332
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pon Lut 19, 2007 9:47 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

on tak ma:
drwxr-xr-x 5 root root 272 Feb 9 19:47 .
drwxr-xr-x 3 root root 72 Feb 9 19:47 ..
drwxr-xr-x 3 root root 96 Feb 9 19:47 fuhquake
-rw-r--r-- 1 root root 955912 Feb 9 19:02 fuhquake-gl.glx
-rw-r--r-- 1 root root 877336 Feb 9 19:02 fuhquake.svga
-rw-r--r-- 1 root root 2863 Feb 9 19:02 fuhquake.txt
---xr--r-- 1 root root 880920 Feb 9 19:02 fuhquake.x11
-rw-r--r-- 1 root root 14969 Feb 9 19:02 gnu.txt
drwxr-xr-x 3 root root 232 Feb 14 18:39 id1
drwxr-xr-x 2 root root 168 Feb 14 18:35 qw
qw
total 728
drwxr-xr-x 2 root root 168 Feb 14 18:35 .
drwxr-xr-x 5 root root 272 Feb 9 19:47 ..
-rw-r--r-- 1 root root 11659 Feb 9 19:02 fragfile.dat
-rw-r--r-- 1 root root 112828 Feb 14 18:35 gfx.wad
-rw-r--r-- 1 root root 193020 Feb 9 19:02 qwprogs.dat
-rw-r--r-- 1 root root 421724 Feb 9 19:02 spprogs.dat
id1
drwxr-xr-x 3 root root 208 Feb 15 18:00 .
drwxr-xr-x 5 root root 272 Feb 9 19:47 ..
-r-xr-xr-x 1 root root 319 Apr 24 2005 autoexec.cfg.txt
-rwxr--r-- 1 root root 880920 Feb 9 19:02 fuhquake.x11
-rw-r--r-- 1 root root 112828 Feb 14 18:35 gfx.wad
-r-xr-xr-x 1 root root 18276119 Jul 12 1996 pak0.pak
-r-xr-xr-x 1 root root 34257856 Jul 12 1996 pak1.pak

kurczak, takie pytanko jeszcze. odpalasz Xsy jako root ?
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
am3is
Skaleczony siekierą
Skaleczony siekierą


Dołączył: 16 Mar 2005
Posty: 136

PostWysłany: Pon Lut 19, 2007 7:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

... a może faktycznie trzeba mieć trzy "paki" ?
patrz temat
_________________
Pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
shtyvny
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 19 Kwi 2005
Posty: 332
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Wto Lut 20, 2007 9:33 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie trzeba, ja mam 2 i jest OK.
@kurczak: sprobuj zainstalowac ezquake'a. mozna go pobrac z http://ezquake.sourceforge.net
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
kurczak
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 21 Gru 2005
Posty: 265

PostWysłany: Nie Mar 04, 2007 9:13 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam ponownie!
fuszka odpałiłem , na ubuntu Suszę zęby
suze może zajebiscie wygląda ale to ubuntu teraz mnie kręci :p
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
shtyvny
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 19 Kwi 2005
Posty: 332
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Nie Mar 04, 2007 10:31 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

strasznie sie uparles na tego fuh'a. sprobuj ezQ, naprawde nie boli a jest o wiele ciekawsza opcja Uśmiech...
a dystrybucje to jeszcze mysle z 2 razy zmieniasz zanim znajadziesz "ta jedyna". w dobrym kierunku idziesz na razie Suszę zęby
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
kurczak
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 21 Gru 2005
Posty: 265

PostWysłany: Nie Mar 04, 2007 3:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zaczynałem od ez pózniej mqwcl ,teraz fuha lublju Suszę zęby
Napewno zobacze ez z czystej ciekawośći.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
plast
Mistrz Polski


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 2613

PostWysłany: Nie Mar 04, 2007 6:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

fuh to taki gorszy ezq wiec...
a ubuntu ok na desktop
_________________
Death Dealers Clan
http://dealers.quakeworld.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
kurczak
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 21 Gru 2005
Posty: 265

PostWysłany: Pon Mar 05, 2007 9:56 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

-a gdzie ja ściągne dobrego klijenta eza pod lina?
może byc ten np: http://sourceforge.net/project/platformdownload.php?group_id=117445&sel_platform=502
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
shtyvny
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 19 Kwi 2005
Posty: 332
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pon Mar 05, 2007 10:48 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak, ten bedzie dobry Uśmiech...
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
kurczak
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 21 Gru 2005
Posty: 265

PostWysłany: Pon Mar 05, 2007 5:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

odpalam eza no i ,no no super -tylko mam mały problem nie widze paczek z amunicja tylko jakies biale plamy.(zbroja i bron jest ok)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kurczak
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 21 Gru 2005
Posty: 265

PostWysłany: Pon Mar 05, 2007 6:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

auc zapomniałem dodac ,że brak działających przycisków(mouse 4 i 5)
help....
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
shtyvny
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 19 Kwi 2005
Posty: 332
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pon Mar 05, 2007 8:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jaka masz mysz ?
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
am3is
Skaleczony siekierą
Skaleczony siekierą


Dołączył: 16 Mar 2005
Posty: 136

PostWysłany: Pon Mar 05, 2007 9:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

guziki na myszy stary problem pod linuxem
_________________
Pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
kurczak
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 21 Gru 2005
Posty: 265

PostWysłany: Wto Mar 06, 2007 6:35 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mx-310
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
am3is
Skaleczony siekierą
Skaleczony siekierą


Dołączył: 16 Mar 2005
Posty: 136

PostWysłany: Wto Mar 06, 2007 6:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oczywiście nie jestem tego autorem ale można spróbować tego :
Kod:
krok 1:
Kod:
sudo gedit /etc/X11/xorg.conf

krok 2:
Kod:
Section "InputDevice"
        Identifier      "Configured Mouse"
        Driver          "mouse"
        Option          "CorePointer"
        Option          "Device"                "/dev/input/mice"
        Option          "Protocol"              "ExplorerPS/2"
------> Option          "Buttons"               "7"
        Option          "ZAxisMapping"          "4 5"
------> Option          "ButtonMapping"         "1 2 3 6 7"
        Option          "Emulate3Buttons"       "true"
EndSection

PS. lubię trzy guziki Mruga 2
_________________
Pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Linux Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group