Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna QuakeWorld.pl - Forum
Forum dyskusyjne polskiej sceny QuakeWorld
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

800dpi dla myszy (logitech)

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Linux
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PM
Admin
Admin


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 2263
Skąd: W-wa

PostWysłany: Pią Maj 13, 2005 10:04 pm    Temat postu: 800dpi dla myszy (logitech) Odpowiedz z cytatem

zainstalowałem w/g poradnika i przez krótki czas działało bez zarzutu. jednak potem zaczęło się walić. przy kde wszystko chodzi ok, ale w QW co jakiś czas myszka dostaje "zajoba" i strasznie zwalnia (zaczyna działać jakby skokowo). po jakimś czasie sama się naprawia, ale cholernie to przeszkadza i odinstalowałem ten applet... Smuteczek szkoda bo dobrze się zapowiadał...
ktoś miał podobnie?
duron 1,1GHz, 192 MB RAM, GeForce 2MX, MX300, slackware 10.1
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Fausto
Biorę przyQUAD
Biorę przyQUAD


Dołączył: 23 Mar 2005
Posty: 907
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Sob Maj 14, 2005 3:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jestes pewien ze mx300 obsluguje 800dpi?
_________________
These are my glasses.
There are many like them, but these ones are MINE.
My glasses are my best friends. They are my life.
I must master them as I must master my life.
My glasses without me are useless. Without my glasses, I am useless.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
PM
Admin
Admin


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 2263
Skąd: W-wa

PostWysłany: Sob Maj 14, 2005 11:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
chimera
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 26 Mar 2005
Posty: 323
Skąd: Gliwice

PostWysłany: Nie Maj 15, 2005 2:31 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Masz ta myszke wpieta do ps/2? Jak tak to dopisz takie cos do lini z kernelem w lilo/grub:

Kod:
psmouse.resolution=800 psmouse.rate=200
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
PM
Admin
Admin


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 2263
Skąd: W-wa

PostWysłany: Nie Maj 15, 2005 12:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam w usb
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
goq
Bóg telefragu
Bóg telefragu


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 1797

PostWysłany: Nie Maj 15, 2005 12:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

chimera napisał:
Masz ta myszke wpieta do ps/2? Jak tak to dopisz takie cos do lini z kernelem w lilo/grub:

Kod:
psmouse.resolution=800 psmouse.rate=200


to tez zadziala dla zwyklej ps2? WoooW znaczy sie, sam rate? :>
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
chimera
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 26 Mar 2005
Posty: 323
Skąd: Gliwice

PostWysłany: Nie Maj 15, 2005 2:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

/usr/src/linux/Documentation/kernel-parameters.txt

Kod:
psmouse.rate= [HW,MOUSE] Set desired mouse report rate, in reports per second.
psmouse.resolution= [HW,MOUSE] Set desired mouse resolution, in dpi.


U mnie zawsze to dzialalo (ps/2). Z usb nie walczylem jeszcze pod linuxem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
goq
Bóg telefragu
Bóg telefragu


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 1797

PostWysłany: Nie Maj 15, 2005 4:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

po ustawieniu 200 Hz na ps/2 klawiatura bardzo mocno tnie, caly komp tez, wtf? Suszę zęby
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
lbn
Bóg telefragu
Bóg telefragu


Dołączył: 17 Mar 2005
Posty: 1088
Skąd: Kraków

PostWysłany: Nie Maj 15, 2005 4:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

linux sux. winda gora :XXXXXXXXXXXXXX
_________________
=^-^=
Fergie
Rihanna
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
chimera
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 26 Mar 2005
Posty: 323
Skąd: Gliwice

PostWysłany: Nie Maj 15, 2005 5:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niestety zamiast skupiac sie na rzeczach najwazniejszych dla uzytkownikow zajmuja sie pierdolami - dlatego linux z lekka zasysa :< X'y nadal nie oferuja tego co windows 95 - nie da sie przejsc z pelnoekranowej aplikacji z powrotem na desktop ... jezu mieli 10 lat na napisanie tych 10 linijek kodu ale woleli dojebac z 1000 bibliotek a pozatym x'y waza tyle co caly windows 95 Język
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
goq
Bóg telefragu
Bóg telefragu


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 1797

PostWysłany: Nie Maj 15, 2005 5:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Agreed.. btw, da sie chimera Suszę zęby
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
furia
Mięsko na frag
Mięsko na frag


Dołączył: 22 Mar 2005
Posty: 42

PostWysłany: Nie Maj 15, 2005 6:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lbn napisał:
linux sux. winda gora :XXXXXXXXXXXXXX


Uzasadnij Język
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
furia
Mięsko na frag
Mięsko na frag


Dołączył: 22 Mar 2005
Posty: 42

PostWysłany: Nie Maj 15, 2005 6:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

chimera napisał:
nie da sie przejsc z pelnoekranowej aplikacji z powrotem na desktop ...


xserver-xorg 6.8.2-10.xcyb - u mnie działa.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
plast
Mistrz Polski


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 2615

PostWysłany: Sob Wrz 09, 2006 7:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

furia napisał:
chimera napisał:
nie da sie przejsc z pelnoekranowej aplikacji z powrotem na desktop ...


xserver-xorg 6.8.2-10.xcyb - u mnie działa.


Mozesz przyblizyc temat? Osobny x serwer, jakis dodatkowy soft czy specyficzna konfiguracja? Bo ja do QW odpalam osobny x serwer i przechodze po prostu alt+ctrl+fX miedzy nim, a zwyklym gdzie mam KDE i aplikacje etc. Chetnie poznam alternatywne sposoby... Uśmiech...
_________________
Death Dealers Clan
http://dealers.quakeworld.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Linux Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group