Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna QuakeWorld.pl - Forum
Forum dyskusyjne polskiej sceny QuakeWorld
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

kilka podstaw dla newbie.
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Dla amatorów
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Thunder
Rakietmistrz
Rakietmistrz


Dołączył: 31 Gru 2006
Posty: 584
Skąd: Opole

PostWysłany: Czw Sty 21, 2010 10:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tylko on chce zmienic kolor rakiety, moim zdaniem jest to niemozliwe, chyba ze model podmienic ? WoooW
_________________
When you get sad, just stop being sad, and be awesome instead.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
plate
Biorę przyQUAD
Biorę przyQUAD


Dołączył: 21 Kwi 2005
Posty: 882

PostWysłany: Czw Sty 21, 2010 11:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Otwierasz:

qw/textures/particles/models

Otwierasz w Paincie obraz missile_0 ( to od rakiety) i nakładasz na to jeden kolor z palety w jakim chcesz mieć rakietke, po czym zapisujesz.

missile_0_luma to granat robisz tak samo i tyle...
_________________
NO PAIN NO GAIN
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
novat1c
Gram myszką!
Gram myszką!


Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 58
Skąd: Asdfowo

PostWysłany: Pią Sty 22, 2010 12:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

plate napisał:
Otwierasz:

qw/textures/particles/models

Otwierasz w Paincie obraz missile_0 ( to od rakiety) i nakładasz na to jeden kolor z palety w jakim chcesz mieć rakietke, po czym zapisujesz.

missile_0_luma to granat robisz tak samo i tyle...


O widzisz, w końcu jakieś konkrety. Jednak gdy wchodzę w folder qw/textures okazuje się że nie mam folderu particles. Za to mam folder models, ale w nim nie ma pliku missile_0 i missile_0_luma. Co mam zrobić ?
_________________
Yo
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
plate
Biorę przyQUAD
Biorę przyQUAD


Dołączył: 21 Kwi 2005
Posty: 882

PostWysłany: Sob Sty 23, 2010 2:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Utworzyć w paincie np. w formacie png i tworząc katalog wbić je tam i po sprawie.
_________________
NO PAIN NO GAIN
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
novat1c
Gram myszką!
Gram myszką!


Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 58
Skąd: Asdfowo

PostWysłany: Sob Sty 23, 2010 6:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

plate napisał:
Utworzyć w paincie np. w formacie png i tworząc katalog wbić je tam i po sprawie.


k, katalog zrobiłem. Ale nie mam tych plików. Gdzie je mogę znaleźć ? Wpisałem nazwy w google, i wyskoczyły mi tylko 3 topici. Mógł byś mi je podesłać na e-mail: novat1c@go2.pl ?

// EDIT:

Bardzo pomagał mi na #qw.pl _Kaszpir_ jednak i tak nadal nie mam takich rakiet jakie bym chciał. Wklejałem to wszędzie gdzie się dało, a i tak nic. Ma ktoś na to jakąś radę ? Może jakąś komendę żeby to aktywować lub coś ?
_________________
Yo
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
H4lflost
Skaleczony siekierą
Skaleczony siekierą


Dołączył: 10 Kwi 2009
Posty: 114

PostWysłany: Pią Sty 29, 2010 7:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zobacz w QUAKE\ezquake
powienien tam byc pak0.pak
otworz go pakeplorerem ( pakexpl.exe )
mozesz z niego wszystko wypakowac do QUAKE\ezquake i usunac .
w sciezce QUAKE\ezquake\textures\particles powinien byc particlefont.png
to jest chyba toto od rakiet . poedytuj to sobie jak chcesz i zapisz .
mozesz tez sciagnac ttp://kovaak.psyche7.net/games/qw/kov_quakeworld_2007_7_08.zip
on tam mial pozmieniane rakiety i inne xity :{
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Leszcz
Rakietmistrz
Rakietmistrz


Dołączył: 22 Gru 2005
Posty: 697
Skąd: Sthlm

PostWysłany: Pią Sty 29, 2010 9:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

szybkie pytanie Uśmiech...
uzywacie podmienionych modeli np:mgh- ktore swieca, lub maja lune taka jak quad/pent ?

ogladajac tvs, zauwazylem, ze milton idac po mgh@sng wcale nie podskakuje na schodkach, tylko poprostu spoglada w strone mgh i juz wie Uśmiech...

podmieniony model, czy moze skill ?Uśmiech...


____
dhc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Qs
Gram myszką!
Gram myszką!


Dołączył: 26 Sie 2005
Posty: 58
Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: Sob Sty 30, 2010 12:24 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

bo nie trzeba podskakiwac. ze schodkow widac czy jest megas czy nie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Leszcz
Rakietmistrz
Rakietmistrz


Dołączył: 22 Gru 2005
Posty: 697
Skąd: Sthlm

PostWysłany: Sob Sty 30, 2010 10:48 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

heheheh Suszę zęby

masz racje... Suszę zęby tylko ze, pewnie jest latwiej zauwazyc mgh jesli ustawisz czyste/ladne qw, a nie lego Mruga 2
lub jesli masz http://gfx.quakeworld.nu/details/35/first-aid-kit/




____
dhc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Qs
Gram myszką!
Gram myszką!


Dołączył: 26 Sie 2005
Posty: 58
Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: Sob Sty 30, 2010 1:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

akurat u siebie mam te
http://gfx.quakeworld.nu/details/149/brightskins/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
_KaszpiR_
Biorę przyQUAD
Biorę przyQUAD


Dołączył: 20 Wrz 2005
Posty: 970

PostWysłany: Sob Sty 30, 2010 1:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="novat1c"]
// EDIT:

Bardzo pomagał mi na #qw.pl _Kaszpir_ jednak i tak nadal nie mam takich rakiet jakie bym chciał. Wklejałem to wszędzie gdzie się dało, a i tak nic. Ma ktoś na to jakąś radę ? Może jakąś komendę żeby to aktywować lub coś ?[/quote

teraz prypomnialem sobie jedna rzecz, czy ladowales swoj config?
bo moze z tymi kolorowymi rakietami jakie u mnie sa to jescze wlazi ladowanie confa?
jednakze jak ci dawalem nawet instalke z ta rakieta na niebiesko i u mnie dzialala wiec nie wiem co miales u siebie - moze roznica klientow.

Jak bardzo chcesz to spakuje calego mojego quake'a i wstawie na serwie i powinenes miec wtedy te rakiety

imo sa 3 rzeczy jakie bda decydowac o tej zmianie
tesktura w qw/textures/models
cvary w confie do ladowania tekstur na itemy
cvar na ustawieniach rakiety jako takiej (w tym trail)

btw, czarne podlogi sa takie sobie, lepiej czasem widziec krawedzie mapy dzieki roznicom w oswietleniu Uśmiech...
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
novat1c
Gram myszką!
Gram myszką!


Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 58
Skąd: Asdfowo

PostWysłany: Sob Sty 30, 2010 5:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

_KaszpiR_ napisał:
Jak bardzo chcesz to spakuje calego mojego quake'a i wstawie na serwie i powinenes miec wtedy te rakiety


Jak masz wolny czas i chęci to był bym bardzo wdzięczny.

Co do cfg to miałem 3 foldery porobione.

#1 folder był "mój" z moimi ustawieniami, ikonkami, HUDem itd.

#2 folder był ten czysty co mi wysłałeś.

#3 był ten co dałeś mi na koniec bez paków i map, z wgranymi już texturami tak gdzie powinny być.

W każdym ten plik missle czy jakoś tak, był tam gdzie powinien być i czy z moim cfg czy bez, rakiety były normalne.

Ktoś mi pisał że powinienem grać na 24 color'ach ale to też nic nie dawało. Myślę że po prostu mam w tych folderach taki syf że wszystko się już miesza, albo po prostu jakaś komendę muszę wklepać w konsoli żeby to działało. Najwyżej poczekam na twój upload twojego QW i wtedy na innym dysku to przetestuje.
_________________
Yo
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
sowa
Mięsko na frag
Mięsko na frag


Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 17

PostWysłany: Sro Lut 03, 2010 5:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

heja

chciałbym uaktualnic swoj SB..
czy mogłby mi ktoś udostępnić plik txt z lista aktualnych serwow?
nie widze połowy zagranicznych i mnie to wku...

pozdro
_________________
www.unicar.krakow.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
novat1c
Gram myszką!
Gram myszką!


Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 58
Skąd: Asdfowo

PostWysłany: Pon Maj 24, 2010 9:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ok, matury się skończyły, można grać.

Pytanko: Jakie mapy się gra w TDM 2v2 ? Suszę zęby
_________________
Yo
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
SamoN
Rakietmistrz
Rakietmistrz


Dołączył: 21 Mar 2005
Posty: 614
Skąd: Kielce

PostWysłany: Wto Maj 25, 2010 8:22 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

głównie TB5 (dm2, dm4, dm6, ztndm3, aerowalk)
_________________
Magnum 44
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
novat1c
Gram myszką!
Gram myszką!


Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 58
Skąd: Asdfowo

PostWysłany: Wto Maj 25, 2010 12:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lol, takie same jak w duelu ? :G
Zawsze tak się gra ? :X
_________________
Yo
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Miazgator
Skaleczony siekierą
Skaleczony siekierą


Dołączył: 27 Lut 2006
Posty: 101
Skąd: The Bad Place

PostWysłany: Wto Maj 25, 2010 12:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak
_________________
R251 || Why so serious??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
novat1c
Gram myszką!
Gram myszką!


Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 58
Skąd: Asdfowo

PostWysłany: Wto Maj 25, 2010 2:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ok, już 4 dzień dueluję się online na asterach i za nic nie mogę się przestawić na movement QW. Wiem że to krótko, ale w innych grach movement ogarniałem już po kilku godz. offline, na pustej mapce, a w qw choćbym nie wiem z kim grał to ciągle poruszam się jak worek cebuli :G
Daje linki do demka, na którym jeden z graczy klanu [da] spuszcza mi łomot. Może mógłby ktoś w wolnej chwili obejrzeć i powiedzieć co robię nie tak ? ;x

http://www46.zippyshare.com/v/98784719/file.html

Pierwsza połowa demka dosyć nudna, snuje się po mapie i w głupi sposób tracę fragi, druga nieco lepsza, szału nie ma ale "da się obejrzeć".
W sumie nie tylko o movement mi chodzi ale ogólnie, co robię źle. Poproszę o jakąś krytykę, tylko taką krytykę twórczą a nie "ty cioto" i tyle Suszę zęby
_________________
Yo
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
radzioha
Bumstik4Life!
Bumstik4Life!


Dołączył: 28 Lis 2007
Posty: 214

PostWysłany: Wto Maj 25, 2010 3:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

4 dni ^^
pograj z 6 miechow to zaczniesz rozumiec o co chodzi :E
Proponuje ogladac demka najlepszych i wyciagac wnioski:-)
Znajdz tez swoj sensivity tak zeby miec dobry aim :E
_________________
http://ubezpieczeniadlaciebie.net/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Fausto
Biorę przyQUAD
Biorę przyQUAD


Dołączył: 23 Mar 2005
Posty: 907
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Sro Maj 26, 2010 10:19 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I tak, jak sugeruje manual - nie baw sie m_yaw i m_pitch, tylko sensitivity (ilosc probek z sensora na sekunde)
_________________
These are my glasses.
There are many like them, but these ones are MINE.
My glasses are my best friends. They are my life.
I must master them as I must master my life.
My glasses without me are useless. Without my glasses, I am useless.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Dla amatorów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Strona 5 z 8

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group