Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna QuakeWorld.pl - Forum
Forum dyskusyjne polskiej sceny QuakeWorld
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

kilka podstaw dla newbie.
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Dla amatorów
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
radzioha
Bumstik4Life!
Bumstik4Life!


Dołączył: 28 Lis 2007
Posty: 214

PostWysłany: Sob Sty 02, 2010 1:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Maks:/ czyli juz wiem czemu masz taki szaft... aimbot :<:<:<
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
novat1c
Gram myszką!
Gram myszką!


Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 58
Skąd: Asdfowo

PostWysłany: Nie Sty 03, 2010 12:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

HL napisał:

1)zeby miec wszystkie mapy dm* potrzebujesz PAK0.PAK PAK1.PAK w QUAKE\ID1(...)


O widzisz, miałem tylko pak0, a gdzie moge dostać pak1? Bo na google jakis shit mi wyskakuje.

Co do reszty to wielkie dzięki, niby działa ok.

Jeszcze mam pytanie, jak można ustawić żeby mój model i model mojego teamu był np.czerwony a model opponenta/przeciwnej drużyny był jasno zielony ?

I jeszcze jedno. Da się ustawić pasue w czasie gry 1on1? W sensie wciskam np. "o" i jest pausa na 60 sekund, a gdy wcisne "i" to odlicza 3, 2, 1 i gra się dalej. Chodzi mi o pause/unpause albo timeout/timein.
Da się to zbindować?
_________________
Yo
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Kapitan Kloze
Elektryczny widelec
Elektryczny widelec


Dołączył: 18 Mar 2005
Posty: 768
Skąd: Claustrophobopolis

PostWysłany: Nie Sty 03, 2010 1:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wpisujesz:
teamskin nazwa_skina
enemyskin nazwa_skina

Skiny wsadzasz do katalogu qw/skins

Ja mam 24-bitowe skiny, tutaj je masz---> http://gfx.quakeworld.nu/details/3/primevil-24bit-skins/

Pak1 uploadnąłem ci tutaj - http://www.sendspace.pl/file/2841c8c62d830c4f94bd52c
_________________
Demolition Crew
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
H4lflost
Skaleczony siekierą
Skaleczony siekierą


Dołączył: 10 Kwi 2009
Posty: 114

PostWysłany: Nie Sty 03, 2010 2:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

albo
enemycolor "x x"
teamcolor "x x"
x = wartosci 0 - 14
np: teamcolor 0 0 bialy
enemycolor 4 4 czerwony
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
_KaszpiR_
Biorę przyQUAD
Biorę przyQUAD


Dołączył: 20 Wrz 2005
Posty: 970

PostWysłany: Nie Sty 03, 2010 6:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sugeruje http://ezquake.sourceforge.net/docs/?vars-skin-settings
r_enemyskincolor
r_skincolormode
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
novat1c
Gram myszką!
Gram myszką!


Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 58
Skąd: Asdfowo

PostWysłany: Wto Sty 05, 2010 4:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam problem, ściany wyglądają tak jakby były malowane pędzlem. Są bardzo rozmazane. Z podłogą tego nie mam. Screen:

http://img189.imageshack.us/img189/5717/ezquake000.png

Da się to jakoś naprawić ?
_________________
Yo
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
fluartity
Moderator
Moderator


Dołączył: 26 Kwi 2006
Posty: 989
Skąd: Trzebinia

PostWysłany: Wto Sty 05, 2010 5:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gl_miptexlevel 0
or
gl_picmip 0

moze trzeba zmienic gl_texturemode na gl_nearest
_________________
[ http://dc.quakeworld.pl Demolition Crew: Member ]
[ http://quakeworld.pl Administrator ]
[ http://forum.quakeworld.pl Moderator ]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Panqo
Gram myszką!
Gram myszką!


Dołączył: 12 Wrz 2006
Posty: 97

PostWysłany: Wto Sty 05, 2010 7:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

albo kolor na 32 bit
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
novat1c
Gram myszką!
Gram myszką!


Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 58
Skąd: Asdfowo

PostWysłany: Sro Sty 06, 2010 7:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panqo napisał:
albo kolor na 32 bit


Trochę pomogło. Miejscami gdzieniegdzie jest jeszcze jakaś "plama" ale już da się grać. Dzięki

Flu, to co ty mi podałeś to wszystko miałem dokładnie tak jak napisałeś, ale też dzięki.

A co z tym timein i timeout / pause unpause ? Da się zrobić ?
_________________
Yo
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
plast
Mistrz Polski


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 2620

PostWysłany: Czw Sty 07, 2010 12:33 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

na szczescie sie nie da
_________________
Death Dealers Clan
http://dealers.quakeworld.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
novat1c
Gram myszką!
Gram myszką!


Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 58
Skąd: Asdfowo

PostWysłany: Czw Sty 07, 2010 7:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

plast napisał:
na szczescie sie nie da


Nie rozumiem dlaczego "na szczęście". Ta opcja nie tyle w duelu, co w TDM jest bardzo przydatna. Jak kogoś rozłączy i wywali z serwera, lub ktoś musi na moment odejść od kompa to wystarczy wcisnąć jeden bind i gra jest pausowana na np. minutę. To jest bardzo przydatne i wygodne ale skoro nie ma tego w QW to OK.

BTW, jak można sprawdzić statystki acc poszczególnych broni ?

BTW2, czy w TDM jest opcja dodania jednego zawodnika na coach'a który timuje itemy i daje info. czy podobnie jak z pausą, też nie ma takiej opcji ?
_________________
Yo
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
plast
Mistrz Polski


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 2620

PostWysłany: Czw Sty 07, 2010 8:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

novat1c napisał:
Jak kogoś rozłączy i wywali z serwera, lub ktoś musi na moment odejść od kompa to wystarczy wcisnąć jeden bind i gra jest pausowana na np. minutę.


jak ktos w waznym meczu musi na moment odejsc od kompa to lepiej niech w ogole do niego nie siada, bo to niepowazne w stosunku do mejtow i jednoczesnie pokazuje kompletny brak szacunku do przeciwnika, ot takie snobistyczne marnowanie cudzego czasu, stawianie wlasnej wygody/sprawy nad czas/potrzeby pozostalych 7 graczy

pauza kiedys w qw byla i zostala przez "scene" (graczy, tworcow modow) wyrzucona nie bez powodu, qw to nie cs zeby sobie robic przerwy nawet kilkusekundowe, a co dopiero minutowe, w srodku meczu rozgrywanego na najwyzszych obrotach gdzie jeden maly blad w timingu jakiegos itemu/powerupu moze zdecydowac o zwyciestwie jednej czy drugiej druzyny

wywala gracza - wchodzi inny, klany powinny miec rezerwe, a jak nie maja to graja we 3, CZASAMI mecz jest przerywany, ale to za wylaczna uprzejma zgoda przeciwnego teamu i kazdy przypadek jest inny, nie mozesz wymagac od teamu ktory mial dobry start i przejal mape zeby zaryzykowal i przegral wygrany mecz przez zly start po restarcie, to tylko kwestia dobrej woli i szeroko pojetego fair play

oczywiscie powyzsze dotyczy meczow ligowych, bo prace czy mixy to zupelnie inna para kaloszy, ale i tu pauza jest calkowicie zbedna, jak kogos wywala to wchodzi ktos inny, gra sie dalej lub przerywa, kazdy z tych przypadkow jest lepszy niz czekanie w pauzie pare minut 'bo moze wroci' Mruga 2

novat1c napisał:
BTW2, czy w TDM jest opcja dodania jednego zawodnika na coach'a który timuje itemy i daje info. czy podobnie jak z pausą, też nie ma takiej opcji ?


nie tyle nie ma, co wrecz jest to zakazane i uwazane za cziterstwo+lamerstwo na rowni z ghostowaniem
_________________
Death Dealers Clan
http://dealers.quakeworld.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
H4lflost
Skaleczony siekierą
Skaleczony siekierą


Dołączył: 10 Kwi 2009
Posty: 114

PostWysłany: Czw Sty 07, 2010 8:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

novat1c napisał:
plast napisał:
na szczescie sie nie da


BTW, jak można sprawdzić statystki acc poszczególnych broni ?
?

jesli o to chodzi ..
w cliencie
+cL_wp_stats

serwerowe
+wp_stats

co to pause - zgadzam sie z plastem .
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
novat1c
Gram myszką!
Gram myszką!


Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 58
Skąd: Asdfowo

PostWysłany: Sob Sty 09, 2010 12:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="plast"]
novat1c napisał:

novat1c napisał:
BTW2, czy w TDM jest opcja dodania jednego zawodnika na coach'a który timuje itemy i daje info. czy podobnie jak z pausą, też nie ma takiej opcji ?


nie tyle nie ma, co wrecz jest to zakazane i uwazane za cziterstwo+lamerstwo na rowni z ghostowaniem


HAHAHAHAHAHA ! Widzę że wiesz na czym polega opcja coach.
Coach to 5 zawodnik który wchodzi to team'u, otwiera konsole i wpisuje /coach
W tabeli przy jego nicku pojawia się napis [coach], a on sam widzi tylko to co robią gracze z jego drużyny, nie widzi drużyny przeciwnej. W q3 czy to 2v2 czy 4v4 bardzo dużo drużyn grało z coachem, i nie był to niedozwolony manewr, tylko odciążenie osób grających. Bardzo usprawniało timing, i pomagało graczom skupić się na fragowaniu a nie liczeniu. Sam byłem coachem w kilku dobrych klanach q3 czy wsw, i zapisywałem sobie na kartce czasy 3/4 itemów i po prostu mówiłem na vencie kiedy co, i zdarzały się mecze że Quada podnosiliśmy co do sekundy a RA przeciwnik miał może 3, czasem 4 razy w ciągu meczu.
Opcje coach'a stosowało 90% drużyn, nie ważne czy w klanówkach czy w nations cupach, i zawsze, każda z drużyny z top3 miały coacha, więc coś w tym jest.

A co do pausy, gdy komuś dziecko płacze lub coś się stało i po prostu MUSI na chwilkę odejść, to chyba warto mieć pod ręką opcję zatrzymania gry na minutę. W tym czasie, drużyny mogą zebrać myśli i zastanowić się co się za chwile zrespi, lub pomyśleć po prostu jak grać dalej. W większych ligach czy turniejach czasem jest taka zasada że pausy można użyć w przypadku problemu ze sprzętem lub połączeniem. Jak ktoś ma lagi albo słuchawki mu nawalają bądź myszka, daje pause i czeka aż lagi spadną lub aż podmieni sobie myszkę/słuchawki na inne. Jeżeli nie to trudno gra się dalej. Użycie pausy bez powodu jest karane czasami odjęciem liczby fragów. Tak więc pasue można używać w danych sytuacjach i na to pozwalają admini, nawet na turnieju. Dla ciebie jedyny minus pausy, to strata czasu, i czekanie. To prawda, ale plusów moim zdaniem jest więcej.

HL napisał:

jesli o to chodzi ..
w cliencie
+cL_wp_stats

serwerowe
+wp_stats


thx bro
_________________
Yo
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
cpe
Rakietmistrz
Rakietmistrz


Dołączył: 11 Maj 2005
Posty: 641

PostWysłany: Sob Sty 09, 2010 12:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w QW kazdy sobie coachem i jakos wszyscy zyja i graja :/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
novat1c
Gram myszką!
Gram myszką!


Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 58
Skąd: Asdfowo

PostWysłany: Sob Sty 09, 2010 1:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cpe napisał:
w QW kazdy sobie coachem i jakos wszyscy zyja i graja :/


Rozumiem to. Szanuje też zdanie plast'a na ten temat, jak i na temat pausy. Po prostu trochę mnie zdziwiło to że nie ma tego w QW, skoro jest to aż tak przydatne. Ale to świadczy o poziomie sceny bardzo dobrze. Jeżeli naprawdę jest tak że na każdy mecz klan ma dodatkowo rezerwowych którzy czekają na wejście w razie problemów to bardzo dobrze świadczy o podejściu i solidności drużyny do gry. Zapytałem o te rzeczy bo po prostu jestem do nich przyzwyczajony, w innych grach to nic nadzwyczajnego, a tym bardziej lamerskiego.
_________________
Yo
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
plast
Mistrz Polski


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 2620

PostWysłany: Sob Sty 09, 2010 8:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

novat1c napisał:
Coach to 5 zawodnik [ciach] każda z drużyny z top3 miały coacha, więc coś w tym jest.


alez ja nie mam najmniejszych watpliwosci, ze "cos w tym jest" - i dokladnie dlatego w qw tego nie ma Suszę zęby, a jesli ktos cos takiego probuje uskuteczniac to dostaje bana(na) i jest nazywany lamerem, cziterem i czym tam sobie jeszcze wymyslisz i spalony na scenie na rowni z uzywaniem aimbota/wallhacka, ktore to przeciez pomoce tez odciazaja graczy i usprawniaja gre Suszę zęby

nie wiem dlaczego w q3 fory maja gracze nie potrafiacy timingowac itemow/powerupow, a nie np. gracze ktorzy nie potrafia dobrze celowac, no ale szczerze mowiac nie interesuje mnie to zupelnie Suszę zęby

novat1c napisał:
A co do pausy, gdy komuś dziecko płacze lub coś się stało i po prostu MUSI na chwilkę odejść [ciach] Użycie pausy bez powodu jest karane czasami odjęciem liczby fragów


lol Suszę zęby jesli dopuszczalna jest pauza bo komus dziecko placze to udowodnij mi w takim razie, ze mi akurat nie placze gdy zazadam pauzy Suszę zęby

1. generalnie jednak sorry ale: nie interesuje mnie twoje (no offense - niczyje inne tez) dziecko, twoja tesciowa, twoj pies, listonosz, twoje rozwolnienie, nagla nieodparta chec oddania moczu czy potrzeba wyskoczenia na papieroska i ukojenia nerwow - gdy wpisujesz ready, a przeciez nikt ci pistoletu do glowy jak sadze nie przystawia zebys to zrobil, to deklarujesz sie, ze przez najblizsze 20 minut jestes gotow grac bez przerwy, a jesli cos ci stanie na przeszkodzie to jest problem wylacznie twoj i ewentualnie twojego teamu, a nie moj

2. w idealnym swiecie pauza w sytuacjach krytycznych typu timeout by pewnie byla ok, w rzeczywistym jednak sie zwyczajnie nie sprawdza i prowadzi do masy naduzyc (typu wymuszanie taktycznej przerwy poprzez symulowanie problemu, wykorzystywanie jej do wybicia przeciwnika z rytmu, proby ogarniecia sytuacji w meczu, itd.) oraz zwyczajnego wkurwiania ludzi, dlatego jej nie ma, kiedys byla, wiec to nie jest tak, ze qw nigdy pauzy nie mialo, po prostu ludzie do niej nie dorosli i do dzis tak zostalo
_________________
Death Dealers Clan
http://dealers.quakeworld.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
vampir
Bóg telefragu
Bóg telefragu


Dołączył: 19 Lip 2005
Posty: 1106
Skąd: Krosno / Kraków

PostWysłany: Sob Sty 09, 2010 8:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ plast:

w takim razie rozumiem ze jesli mecz jest wazny to moznaby takową opcje pauzy wyłączać. komendą na bazie "no_...." A grze w stylu "gram sobie z kimś bo mam czas a nie chce żeby odliczało zanim zamknę okno jak mi przeciąg trzaska drzwiami" opcja ta jak najbardziej ma racje bytu. tak/nie ? Uśmiech...
_________________
nic poza tekstem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora AIM
plast
Mistrz Polski


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 2620

PostWysłany: Sob Sty 09, 2010 10:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

vampir napisał:
@ plast:

w takim razie rozumiem ze jesli mecz jest wazny to moznaby takową opcje pauzy wyłączać. komendą na bazie "no_...." A grze w stylu "gram sobie z kimś bo mam czas a nie chce żeby odliczało zanim zamknę okno jak mi przeciąg trzaska drzwiami" opcja ta jak najbardziej ma racje bytu. tak/nie ? Uśmiech...


jesli mecz nie jest wazny to nie ma roznicy miedzy wkurwieniem 7 ludzi bo ktos spauzuje mecz na minute a wkurwieniem 7 ludzi spowodowanym minutowa absencja tegoz goscia bo poszedl sie odlac, a skoro i tak wszyscy sa wkurwieni to chyba lepiej grac dalej Mruga 2 czyli nie
_________________
Death Dealers Clan
http://dealers.quakeworld.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
vampir
Bóg telefragu
Bóg telefragu


Dołączył: 19 Lip 2005
Posty: 1106
Skąd: Krosno / Kraków

PostWysłany: Sob Sty 09, 2010 11:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

skoro to nie ważny mecz wiec nie mają o co być wkurwieni .. Poza tym qw to nie tylko teamplay a przy duelu liczba osób potencjalnie "wkurwionych" redukuje sie do jednej najczęściej znanej osoby, która tez może przedkładać brak upływającego czasu nad "wybicie z rytmu". Dołożyć do tego można częstotliwość z jaką zdarzają się wypadki w stylu "przeciąg" i zasady fairplay przy stosowaniu pauzy. Stąd tez powinna być opcja uruchomienia pauzy. Ci, który chcą mogli by używać inni nie - proste. O gustach się nie dyskutuje... Uśmiech...
_________________
nic poza tekstem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora AIM
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Dla amatorów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Strona 2 z 8

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group