Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna QuakeWorld.pl - Forum
Forum dyskusyjne polskiej sceny QuakeWorld
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Opozniony dzwiek, fullscreen, qstat

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Linux
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ax3.fluff
Mięsko na frag
Mięsko na frag


Dołączył: 17 Lis 2009
Posty: 12

PostWysłany: Wto Lis 17, 2009 11:44 pm    Temat postu: Opozniony dzwiek, fullscreen, qstat Odpowiedz z cytatem

Witam

Jakis czas naszla mnie chec znowu zagrac, a ze w miedzyczasie padl dysk razem moim z jedynym w swoim rodzaju, unikatowym, 11-letnim qw, zmuszony jestem do kolejnej walki z ez coby stal sie grywalny.
Na razie mam 2 problemy:
1. Opozniony o ok. 1s dzwiek. Z tego co pamietam problem byl dosc powszechy a rozwiazanie banalne, tylko chwilowo nie potrafie go znalezc. Nie wiem czy dobrze kojarze, to byl chyba jakis dodatkowy parametr w cmdline?
2. Fullscreen. Teoretycznie dziala, ale rozdzialka zmienia sie na wieksza niz okienko qw i w efekcie dookola zostaje sporo czarnego miejsca. Wyglada to jakby ekran zmienial sie na 800x600 a w srodku gra odpala sie w 640x480. Delikatnie mowiac jest to irytujace i nie mam najmniejszego pojecia jak to wogule ugryzc.

Oraz krotkie pytanie odnosnie qstata, da sie zrobic aby oprocz graczy pokazywal takze specow?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kapitan Kloze
Elektryczny widelec
Elektryczny widelec


Dołączył: 18 Mar 2005
Posty: 768
Skąd: Claustrophobopolis

PostWysłany: Sro Lis 18, 2009 12:15 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

FLUFF WykrzyknikWykrzyknik Zwołuj aX3 Wykrzyknik

Odnośnie Twojego dzwięku to nie wiem ale moje cmd ( w sprawie dzwiekowej):

-norjscripts -sndbits 16 -sndspeed 48000 -zone 8192 -mem 128 -maxtmu2 +set +set s_khz 44
Może coś zadziała
_________________
Demolition Crew
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
plast
Mistrz Polski


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 2613

PostWysłany: Sro Lis 18, 2009 10:47 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Fluff Uśmiech...

Myslalem, ze cmdline wyszedl z mody jakies 2 lata temu, bo wszystko juz mozna teraz w konsoli wlaczac wylaczac... najprostsza rada: wez od kogos cfg i odpal u siebie, a jak bedzie OK to szukaj roznic w ustawieniach snd_ itp.
_________________
Death Dealers Clan
http://dealers.quakeworld.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
ax3.fluff
Mięsko na frag
Mięsko na frag


Dołączył: 17 Lis 2009
Posty: 12

PostWysłany: Sro Lis 18, 2009 1:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak, tak, to ja, crosshair 0 wrocil was zniszczyc Język

Air WykrzyknikWykrzyknik xD
No to przynajmniej jednego gracza juz mamy xD
I dzieki za cmdline, pomoglo, z +set s_khz 44 dzwiek dziala jak powinien, chociaz jest nieco gorszej jakosci, ale przynajmniej bez opozniej. A co do ax3, sie obaczy, najpierw musze.swoje qw odpalic zanim zaczne nekac reszte. Szkoda ze EQL juz trwa bo to zawsze jest dodatkowa motywacja.

2 lata, hm w sumie to akurat wtedy przestalem grac, poza tym od cfg zawsze mialem ludzi. Tylko ostatnio troche sie pupsul i jakies sciemy wali ze musi isc pieluchy zmieniac i takie tam xD
Na qw.pl powinna byc sekcja z kilkoma roznymi cfg i najpopularniejszymi komendami. Jesli czlowiek ma sam w tym wszytkim grzebac to naprawde sie odechciewa.

A qstata/xqf nikt nie uzywa? Musi sie dac zeby pokazywalo specow skoro np quakeservers.net tak robi.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kapitan Kloze
Elektryczny widelec
Elektryczny widelec


Dołączył: 18 Mar 2005
Posty: 768
Skąd: Claustrophobopolis

PostWysłany: Sro Lis 18, 2009 2:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Fluff ale ja teraz jestem w DC. Ponczek postawił nowego kompa, rozumiesz Uśmiech...
Ale jak Wam bedzie brakowac 4-go to jako standinowy Kapitan Kloze zawsze z Wami zagram.

Jakość dzwięku ustawiasz w EZQ w opcjach. tam masz najlepszą jakość bo ta którą Ci podałem jest chyba najgorsza (ja na takiej gram z winy kompa Suszę zęby )
P.S. Jest szansa ze nowe EQL bedzie po nowym roku, wiec masz czas by zebrac ekipe.
_________________
Demolition Crew
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ax3.fluff
Mięsko na frag
Mięsko na frag


Dołączył: 17 Lis 2009
Posty: 12

PostWysłany: Sro Lis 18, 2009 10:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ta, wiem, tylko Cie sprawdzalem Mruga 2

Heh, z dzwiekiem jednak jeszcze bede musial sie pobawic bo albo faktycznie on taki kiepski albo ja przygluchy sie zrobilem. Ale na dowolnych innych ustawieniach wogule nie dziala. Nawet z sekundowym opoznieniem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
goq
Bóg telefragu
Bóg telefragu


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 1797

PostWysłany: Sob Sty 02, 2010 3:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

uzywasz jakiegos daemona? sprobuj odpalic ez z duzym priorytetem na nice
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
_KaszpiR_
Biorę przyQUAD
Biorę przyQUAD


Dołączył: 20 Wrz 2005
Posty: 970

PostWysłany: Nie Sty 03, 2010 6:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://www.quakeworld.nu/forum/viewtopic.php?id=1956
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Linux Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group