Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna QuakeWorld.pl - Forum
Forum dyskusyjne polskiej sceny QuakeWorld
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Ustawienia myszki Steelseries ikari - CPI

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Dla amatorów
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pool
Elektryczny widelec
Elektryczny widelec


Dołączył: 16 Mar 2005
Posty: 749
Skąd: Jaworzno

PostWysłany: Wto Paź 20, 2009 9:21 pm    Temat postu: Ustawienia myszki Steelseries ikari - CPI Odpowiedz z cytatem

Ktos mi moze pomoc z ustawieniami bo nie kumam zabardzo tego CPI...


_________________
Shimmy shimmy ya, shimmy yam, shimmy yay
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
fluartity
Moderator
Moderator


Dołączył: 26 Kwi 2006
Posty: 986
Skąd: Trzebinia

PostWysłany: Wto Paź 20, 2009 11:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To rozdzielczość na jakiej pracuje mouse ( takie mam wrażenie )

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic215350.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Mouse_(computing)
_________________
[ http://dc.quakeworld.pl Demolition Crew: Member ]
[ http://quakeworld.pl Administrator ]
[ http://forum.quakeworld.pl Moderator ]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Leszcz
Rakietmistrz
Rakietmistrz


Dołączył: 22 Gru 2005
Posty: 697
Skąd: Sthlm

PostWysłany: Sro Paź 21, 2009 4:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak juz przy temacie dpi/cpi..

czy ilosc dpi ma wymierne znaczenie w grze, a moze kupwanie mych co maja po 3200 dpi, mija sie z celem ?



____
dhc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
fluartity
Moderator
Moderator


Dołączył: 26 Kwi 2006
Posty: 986
Skąd: Trzebinia

PostWysłany: Sro Paź 21, 2009 5:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jeżeli jesteś dokładny i odczuwasz dyskomfort, ponieważ celujesz w jedno miejsce (wykonujesz ruch) i nie jest to precyzyjne w 100% bo mysz się gubi < takie masz odczucia, to odp: OPŁACA SIĘ, jeżeli jednak nie czujesz różnicy między 1800 dpi a 3800 dpi to odp: NIE OPŁACA SIĘ.
Ostatnio przesiadłem się z lg mx518 (1600 dpi) na Razer DA(1800dpi) i odczułem różnice + dokupiłem podkładkę razer destructor, można to też nazwać kwestią gustu i to też jest prawdą.
_________________
[ http://dc.quakeworld.pl Demolition Crew: Member ]
[ http://quakeworld.pl Administrator ]
[ http://forum.quakeworld.pl Moderator ]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
anarchy
Bóg telefragu
Bóg telefragu


Dołączył: 17 Lip 2006
Posty: 1180

PostWysłany: Sro Paź 21, 2009 5:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moja przygoda z mychami doprowadzila do zdania, że ilość dpi oczywiscie jest wazna, ale jak za duzo to też źle.
obecnie mam mx518, ona ma chyba 1000 dpi i to w zupelności wystarcza.
miałem kiedyś razera copperheada, który miał możliwość ustawienia DPI do 2000. Przyznam że na 2000 nie mogłem w nic trafić bo jakby za dokładnie było. z DPI w myszkach tak jak z Mpixami w aparatach cyfrowych... czasem większa ilość DPI/Mpixeli daje efekt odwrotny od porządanego. oczywiście kwestia gustu.

odpowiadając na pytanie poola imo cpi to jakaś rozdzielczość którą można zmieniać w każdym czasie jednym przyciskiem tylko pytanie po co?
chyba w razerze ch i g3 też to było (zmiana DPI), ale generalnie zmiana dpi powodowała dodatkowo zmianę sensa, więc generalnie opcja do dupy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
plast
Mistrz Polski


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 2613

PostWysłany: Sro Paź 21, 2009 9:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

anarchy napisał:
miałem kiedyś razera copperheada, który miał możliwość ustawienia DPI do 2000. Przyznam że na 2000 nie mogłem w nic trafić bo jakby za dokładnie było


to raczej wina uzycia lasera zamiast klasycznej optyki w tej myszce
_________________
Death Dealers Clan
http://dealers.quakeworld.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
SamoN
Rakietmistrz
Rakietmistrz


Dołączył: 21 Mar 2005
Posty: 613
Skąd: Kielce

PostWysłany: Czw Paź 22, 2009 7:39 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja gram na logitech G3 na 2000 dpi i 1000Hz i bardzo dobrze to śmiga. Myślę, że w dużej mierze odczucia działania mychy są całkowicie subiektywne dla każdego z nas z osobna. Ludzie mają różne preferencje i wymagania, dlatego ciężko też uogólnić na jakim dpi i Hz najlepiej się gra. Każdy powinien dopasować te ustawienia dla siebie, spędzić trochę czasu na testowaniu i wybrać najlepszą opcję. Takie jest moje zdanie.
_________________
Magnum 44
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Leszcz
Rakietmistrz
Rakietmistrz


Dołączył: 22 Gru 2005
Posty: 697
Skąd: Sthlm

PostWysłany: Czw Paź 22, 2009 4:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w pl mam G5 i pogrywam na 2000 dpi i 500hz ( na 1000hz probowalem ale nie jest to stabilne-1000-700hz) i tez bylo ok. jednak kabel pada i mysle cos nowego zakupic, a ze, widzialem nawet mychy z 3200 dpi , to tak se mysle, ze im wiecej tym lepiej ? Uśmiech...


a moze rozdzielczosc ma bezposrednie przelozenie na dpi ?


____
dhc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
pool
Elektryczny widelec
Elektryczny widelec


Dołączył: 16 Mar 2005
Posty: 749
Skąd: Jaworzno

PostWysłany: Czw Paź 22, 2009 9:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

leszcz a propo g5 kabel mi sie przedarl i zaczela sie myszka wylaczac...Smuteczek szanuj kabel Wykrzyknik!
_________________
Shimmy shimmy ya, shimmy yam, shimmy yay
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
neon
Elektryczny widelec
Elektryczny widelec


Dołączył: 27 Paź 2005
Posty: 840
Skąd: Nowa Dęba/Sosnowiec

PostWysłany: Pią Paź 23, 2009 6:52 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmm najwiekszy problem z kablem jest w copperhead'ach
_________________
siemka!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Leszcz
Rakietmistrz
Rakietmistrz


Dołączył: 22 Gru 2005
Posty: 697
Skąd: Sthlm

PostWysłany: Pią Paź 23, 2009 4:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pool chyba wlasnie ten sam problem pojawil sie u mnie, kabel wygladajaca dosyc solidnie(plecianka etc).

to jak, jest sens kupywac myche z 3200 dpi, znaczy, czy te dpi beda mialy bezposrednie przelozenie na qw ?Uśmiech...


____
dhc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Leszcz
Rakietmistrz
Rakietmistrz


Dołączył: 22 Gru 2005
Posty: 697
Skąd: Sthlm

PostWysłany: Wto Paź 27, 2009 6:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmm... czyli wiekie napisy typu: 3200 dpi lub w przyszlosci 4000dpi, nie powinny miec na nas zadnego wplywu ? Cool




_____
dhc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
H4lflost
Skaleczony siekierą
Skaleczony siekierą


Dołączył: 10 Kwi 2009
Posty: 114

PostWysłany: Wto Paź 27, 2009 7:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moim zdaniem sa granice kiedy dpi zachowuje sie "normalnie" - wszystko zalezy od rozdzielczosci i podkladki pod mysz . pewnie trzeba umiec skonfigurowac takie duze dpi ;P
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Dla amatorów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group