Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna QuakeWorld.pl - Forum
Forum dyskusyjne polskiej sceny QuakeWorld
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Jak przesunac say_team w dol !
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Dla amatorów
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
fluartity
Moderator
Moderator


Dołączył: 26 Kwi 2006
Posty: 986
Skąd: Trzebinia

PostWysłany: Pią Wrz 11, 2009 8:26 pm    Temat postu: Jak przesunac say_team w dol ! Odpowiedz z cytatem

Jaka komenda odpowiada za przesunięcie "say_team" np: w dół !



_________________
[ http://dc.quakeworld.pl Demolition Crew: Member ]
[ http://quakeworld.pl Administrator ]
[ http://forum.quakeworld.pl Moderator ]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Kapitan Kloze
Elektryczny widelec
Elektryczny widelec


Dołączył: 18 Mar 2005
Posty: 768
Skąd: Claustrophobopolis

PostWysłany: Sob Wrz 12, 2009 1:03 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sprawdz hud_notify_*

Tam jest tego troche i trzeba sie pobawic bo to wiecej niz jedna komenda
_________________
Demolition Crew
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
maks
Dziecko neostrady


Dołączył: 04 Sie 2005
Posty: 1172

PostWysłany: Wto Wrz 22, 2009 11:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[img]
[/img]
jak teraz zrobic zeby tego gornego nie bylo Pytajnik?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
-leon-
Rakietmistrz
Rakietmistrz


Dołączył: 16 Mar 2005
Posty: 518
Skąd: Katowice

PostWysłany: Wto Wrz 22, 2009 11:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

maks napisał:
[img]
[/img]
jak teraz zrobic zeby tego gornego nie bylo Pytajnik?


odpalic qwcl.233
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora MSNM
Kapitan Kloze
Elektryczny widelec
Elektryczny widelec


Dołączył: 18 Mar 2005
Posty: 768
Skąd: Claustrophobopolis

PostWysłany: Sro Wrz 23, 2009 12:14 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

con_fragmessages 0

Nub nuba nubem pogania Smuteczek
_________________
Demolition Crew
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fluartity
Moderator
Moderator


Dołączył: 26 Kwi 2006
Posty: 986
Skąd: Trzebinia

PostWysłany: Sro Wrz 23, 2009 2:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem



Wypas sprawa + powiększyłem sobie say_team Uśmiech...

tylko komenda do tego co chcesz maks: con_notify 0
_________________
[ http://dc.quakeworld.pl Demolition Crew: Member ]
[ http://quakeworld.pl Administrator ]
[ http://forum.quakeworld.pl Moderator ]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
maks
Dziecko neostrady


Dołączył: 04 Sie 2005
Posty: 1172

PostWysłany: Sro Wrz 23, 2009 5:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

yhm nie da sie jakos zmienic hud_notify_scale podajrze na 1.5 ? bo z 1 na 2 u mnie jest roznica z 4 x wieksze sa
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fluartity
Moderator
Moderator


Dołączył: 26 Kwi 2006
Posty: 986
Skąd: Trzebinia

PostWysłany: Sro Wrz 23, 2009 8:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak, podajesz proporcję w dziesiętnych i zwiększasz od razu liczbę cols i rows czy jakoś tak Uśmiech...
_________________
[ http://dc.quakeworld.pl Demolition Crew: Member ]
[ http://quakeworld.pl Administrator ]
[ http://forum.quakeworld.pl Moderator ]


Ostatnio zmieniony przez fluartity dnia Czw Wrz 24, 2009 12:08 pm, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
maks
Dziecko neostrady


Dołączył: 04 Sie 2005
Posty: 1172

PostWysłany: Sro Wrz 23, 2009 8:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

noo warto dodac ze trzeba nowy ez
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fluartity
Moderator
Moderator


Dołączył: 26 Kwi 2006
Posty: 986
Skąd: Trzebinia

PostWysłany: Czw Wrz 24, 2009 12:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oczywista sprawa !
_________________
[ http://dc.quakeworld.pl Demolition Crew: Member ]
[ http://quakeworld.pl Administrator ]
[ http://forum.quakeworld.pl Moderator ]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
MajQ
Ja i mój granat
Ja i mój granat


Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 351
Skąd: z nienacka

PostWysłany: Pon Paź 26, 2009 10:57 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej,

mnie chodzi właśnie o obniżenie tego say_teama tak jak na jpg. Ktos sie dokopał do komendy jaka to robi? Fragmessages mogą byc u góry, to mnie nie interesuje.

pzdr,
MajQ
_________________
† Born Bad, Dying Worse †
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kapitan Kloze
Elektryczny widelec
Elektryczny widelec


Dołączył: 18 Mar 2005
Posty: 768
Skąd: Claustrophobopolis

PostWysłany: Pon Paź 26, 2009 11:33 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mówiłem przecież:

- nowy EZQ
- hud_notify_show 1
-con_fragmessages 0

Nie jestem tylko pewien czy nie beda sie dublowac z tymi na gorze
_________________
Demolition Crew
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
MajQ
Ja i mój granat
Ja i mój granat


Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 351
Skąd: z nienacka

PostWysłany: Pon Paź 26, 2009 11:46 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam dokładnie tak

ezq 2.0
hud_notify_show 1
con_fragmessages 0

potem bawię się hud_notify_pos_x i Y, różne wartości daję, ale ni kupa, nic się nie dzieje :/

pzdr,
MajQ
_________________
† Born Bad, Dying Worse †
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kapitan Kloze
Elektryczny widelec
Elektryczny widelec


Dołączył: 18 Mar 2005
Posty: 768
Skąd: Claustrophobopolis

PostWysłany: Pon Paź 26, 2009 12:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bo do tego to trzeba miec chyba scr_newhud 1 Uśmiech...
_________________
Demolition Crew
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
MajQ
Ja i mój granat
Ja i mój granat


Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 351
Skąd: z nienacka

PostWysłany: Pon Paź 26, 2009 12:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

aaa widzisz:) w takim razie zaraz zerkne Uśmiech...
_________________
† Born Bad, Dying Worse †
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
MajQ
Ja i mój granat
Ja i mój granat


Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 351
Skąd: z nienacka

PostWysłany: Pon Paź 26, 2009 12:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nooo teraz bangla Uśmiech... muchas gracias muchacho Uśmiech...

pzdr,
MajQ
_________________
† Born Bad, Dying Worse †
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kapitan Kloze
Elektryczny widelec
Elektryczny widelec


Dołączył: 18 Mar 2005
Posty: 768
Skąd: Claustrophobopolis

PostWysłany: Pon Paź 26, 2009 12:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mówiłem Ci to już wczoraj na serwie, jak słuchałeś Język

A masz zdublowane saye? Znaczy czy u góry się też pojawiają te co na środku?
_________________
Demolition Crew
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
MajQ
Ja i mój granat
Ja i mój granat


Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 351
Skąd: z nienacka

PostWysłany: Pon Paź 26, 2009 12:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie mam zdublowanych bo se wyłączyłem te górne, teraz mam tylko fajnie z lewej strony o dołu. Tylko ten nowy HUD mi sie nie podoba, ale cóż, trza się przyzwyczaić.
_________________
† Born Bad, Dying Worse †
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fluartity
Moderator
Moderator


Dołączył: 26 Kwi 2006
Posty: 986
Skąd: Trzebinia

PostWysłany: Wto Paź 27, 2009 11:11 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nowego można poustawiać jak starego Uśmiech... tylko trochę z tym roboty jest ale da się zrobić Uśmiech... ewentualnie air ma nowego a wygląda na stary Uśmiech...
_________________
[ http://dc.quakeworld.pl Demolition Crew: Member ]
[ http://quakeworld.pl Administrator ]
[ http://forum.quakeworld.pl Moderator ]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Kapitan Kloze
Elektryczny widelec
Elektryczny widelec


Dołączył: 18 Mar 2005
Posty: 768
Skąd: Claustrophobopolis

PostWysłany: Wto Paź 27, 2009 12:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Racja tylko trzeba przesuwać wszystko ręcznie albo za pomocą "hud_editor".
A zdublowane saye powinna usunąc komenda con_notifylines 0
_________________
Demolition Crew
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Dla amatorów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group