Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna QuakeWorld.pl - Forum
Forum dyskusyjne polskiej sceny QuakeWorld
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Problem z odpaleniem qw na laptopie
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Dla amatorów
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Paral
Rakietmistrz
Rakietmistrz


Dołączył: 02 Wrz 2005
Posty: 681
Skąd: Zabrze

PostWysłany: Pon Sie 27, 2007 4:27 pm    Temat postu: Problem z odpaleniem qw na laptopie Odpowiedz z cytatem

chce odpalic qw na laptopie i ni huhu ekran migoce w 3 dupy ;((( uzywam klienta ezquake w najnowszej wersji prubowalem juz -dibonly +set vid_displayfrequency 60 i nic dalej se mruga -_- jakies sugestie ?
_________________
codzienna dawka terroru -_-
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
plast
Mistrz Polski


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 2615

PostWysłany: Pon Sie 27, 2007 7:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

bylo kupowac ptopa z grafika intela?
popytaj o intel fix na #ezquake
_________________
Death Dealers Clan
http://dealers.quakeworld.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
plate
Biorę przyQUAD
Biorę przyQUAD


Dołączył: 21 Kwi 2005
Posty: 881

PostWysłany: Pon Sie 27, 2007 8:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gra na laptopie (spadasz 2div na łep)
_________________
NO PAIN NO GAIN
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
maks
Dziecko neostrady


Dołączył: 04 Sie 2005
Posty: 1172

PostWysłany: Pon Sie 27, 2007 9:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

KTO TAK SPADL ? :<
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
SamoN
Rakietmistrz
Rakietmistrz


Dołączył: 21 Mar 2005
Posty: 613
Skąd: Kielce

PostWysłany: Pon Sie 27, 2007 10:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja... teraz jestem div7 Wykrzyknik! ;(
_________________
Magnum 44
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
neon
Elektryczny widelec
Elektryczny widelec


Dołączył: 27 Paź 2005
Posty: 840
Skąd: Nowa Dęba/Sosnowiec

PostWysłany: Wto Sie 28, 2007 7:17 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak masz grafe intela powylaczaj wszystko w ustawieniach a bedzie git ( w sofcie intelowskim )
_________________
siemka!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
cpe
Rakietmistrz
Rakietmistrz


Dołączył: 11 Maj 2005
Posty: 641

PostWysłany: Wto Sie 28, 2007 10:33 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lol daub. ja odpalalem na moim rupieciu Toshiba z 2004 qw bez problemow (ezq 1754). grafika oczywisci intela. zassalem fQuake, instalnalem i odpalilem. zadnej filozofii.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
plast
Mistrz Polski


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 2615

PostWysłany: Wto Sie 28, 2007 10:50 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a co ezq1754 ma wspolnego z obecnym ezq poza trzema pierwszymi literkami? Suszę zęby
_________________
Death Dealers Clan
http://dealers.quakeworld.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Paral
Rakietmistrz
Rakietmistrz


Dołączył: 02 Wrz 2005
Posty: 681
Skąd: Zabrze

PostWysłany: Wto Sie 28, 2007 8:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to nie moj laptop tylko zaporzyczony a ze mam ciaguty do QW to nie mam wyjscia tylko grac na laptopie do polski wracam dopiero za miesiac Plate szykuj czerwon dywanik...

"jak masz grafe intela powylaczaj wszystko w ustawieniach a bedzie git ( w sofcie intelowskim )" ocb? moze TROSZKE jasniej bo nie mam pojecia o czym mowisz ;C

PROBLEM ZOSTAL CZESCIOWO ROZWIAZANY WYSTARCZY WYJSCIA Z QW ALT+TAB ... ZRODLO http://quakeworld.nu/forum/viewtopic.php?pid=26973 NIE NO TERAZ TO JUZ MUSICIE UZNAC MOJA WYZSZOSC! BEEE
_________________
codzienna dawka terroru -_-
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
plate
Biorę przyQUAD
Biorę przyQUAD


Dołączył: 21 Kwi 2005
Posty: 881

PostWysłany: Wto Sie 28, 2007 8:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Paralino wracaj bo samo mieso na scenie, im wiecej miecha tym lepiej.
_________________
NO PAIN NO GAIN
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Paral
Rakietmistrz
Rakietmistrz


Dołączył: 02 Wrz 2005
Posty: 681
Skąd: Zabrze

PostWysłany: Wto Sie 28, 2007 8:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja to juz nawet nie mieso tylko padlina Smuteczek
_________________
codzienna dawka terroru -_-
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Marffinn
Skaleczony siekierą
Skaleczony siekierą


Dołączył: 03 Lip 2005
Posty: 147
Skąd: Kędzierzyn-Koźle

PostWysłany: Pon Wrz 03, 2007 12:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ano właśnie wrzuce nieco inny watek. mianowicie mam laptopa:

turion 2.0 dual core
1 gb ramu
nvidia 6100 go << wlasnie nie wiem czy to jest wspooldzielona czy nie..mniejsza z tym
mam wszystko zainstalowane poprawnie directa stery do grafiki
ale qw mi na nim chodzi na 30 fps max...

i moje pytanie jest dosyc zlożone:

O SO LOTO I DLACZEMU Pytajnik?
_________________
no itch...strictly leather.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email AIM
Paral
Rakietmistrz
Rakietmistrz


Dołączył: 02 Wrz 2005
Posty: 681
Skąd: Zabrze

PostWysłany: Sro Wrz 05, 2007 8:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Coź mósi bydź niet dak zkoro tauki uadny marz sprżęd a tka HuiniA BEEE Smuteczek
_________________
codzienna dawka terroru -_-
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
-billy-
Moderator
Moderator


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 630
Skąd: dm2

PostWysłany: Czw Wrz 06, 2007 2:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sprobuj cl_maxfps 77 B((((((((((((((
ewentualnie cl_allowhighfps 1 (?)
_________________
SIEMKA @LL
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Marffinn
Skaleczony siekierą
Skaleczony siekierą


Dołączył: 03 Lip 2005
Posty: 147
Skąd: Kędzierzyn-Koźle

PostWysłany: Sob Wrz 08, 2007 12:31 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziex. napewno sproobooje
_________________
no itch...strictly leather.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email AIM
budziorre!
Bóg telefragu
Bóg telefragu


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 1134

PostWysłany: Pon Gru 27, 2010 9:19 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

podajcie jakies KLUCZOWE ustawienia na ezq na lapka + cmdline bo nie mam qw a chcialem sobie sprawdzić :>>
_________________
Trwam przy kompie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
fluartity
Moderator
Moderator


Dołączył: 26 Kwi 2006
Posty: 989
Skąd: Trzebinia

PostWysłany: Pon Gru 27, 2010 2:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

QusQus ty mucisz na lapciu, pomóż budzikowi!
_________________
[ http://dc.quakeworld.pl Demolition Crew: Member ]
[ http://quakeworld.pl Administrator ]
[ http://forum.quakeworld.pl Moderator ]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Qs
Gram myszką!
Gram myszką!


Dołączył: 26 Sie 2005
Posty: 58
Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: Pon Gru 27, 2010 10:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

z tym, ze mam grafike ATI i stary procek intela.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fluartity
Moderator
Moderator


Dołączył: 26 Kwi 2006
Posty: 989
Skąd: Trzebinia

PostWysłany: Pon Gru 27, 2010 10:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no to mnie zostało jedynie coś takiego Uśmiech...

/cmd
Kod:
ezquake-gl-r4313 -ruleset smackdown -norjscripts -sndbits 16 -sndspeed 48000 -zone 8192 -noforcemaccel -noforcemparms -bpp 32 -width 640 -height 480 -conwidth 640 -conheight 480 -mem 64 -particles 512 -maxtmu2 -in_mouse 3 +set cl_independentphysics 1 +set s_khz 44 +gamedir +set vid_displayfrequency 120 fb +cfg_load flt.cfg


z tym że +set vid_displayfrequency 120 <- bo podpinałem CRT:)
_________________
[ http://dc.quakeworld.pl Demolition Crew: Member ]
[ http://quakeworld.pl Administrator ]
[ http://forum.quakeworld.pl Moderator ]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
neon
Elektryczny widelec
Elektryczny widelec


Dołączył: 27 Paź 2005
Posty: 840
Skąd: Nowa Dęba/Sosnowiec

PostWysłany: Pon Gru 27, 2010 11:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

vid_displayfrequency wlacz sobie na 60 i graj na tych 60 fpsach idzie sie przyzwyczaic (w miare plynnie) przy wyzszych fpsach stracisz 'plynnosc' wyswietlania

acha i jak masz ATK'a zbinduj sobie zmiane gammy ponizej 0.5 bo z doswiadczenia wiem ze po przejsciu z gry na winde zmienia sie gamma na ciemniejsza

peace
_________________
siemka!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Dla amatorów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group