Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ax3.fluff Mięsko na frag

|
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 11:44 pm Temat postu: Opozniony dzwiek, fullscreen, qstat |
|
|
Witam
Jakis czas naszla mnie chec znowu zagrac, a ze w miedzyczasie padl dysk razem moim z jedynym w swoim rodzaju, unikatowym, 11-letnim qw, zmuszony jestem do kolejnej walki z ez coby stal sie grywalny.
Na razie mam 2 problemy:
1. Opozniony o ok. 1s dzwiek. Z tego co pamietam problem byl dosc powszechy a rozwiazanie banalne, tylko chwilowo nie potrafie go znalezc. Nie wiem czy dobrze kojarze, to byl chyba jakis dodatkowy parametr w cmdline?
2. Fullscreen. Teoretycznie dziala, ale rozdzialka zmienia sie na wieksza niz okienko qw i w efekcie dookola zostaje sporo czarnego miejsca. Wyglada to jakby ekran zmienial sie na 800x600 a w srodku gra odpala sie w 640x480. Delikatnie mowiac jest to irytujace i nie mam najmniejszego pojecia jak to wogule ugryzc.
Oraz krotkie pytanie odnosnie qstata, da sie zrobic aby oprocz graczy pokazywal takze specow? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kapitan Kloze Elektryczny widelec

|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 12:15 am Temat postu: |
|
|
FLUFF  Zwołuj aX3
Odnośnie Twojego dzwięku to nie wiem ale moje cmd ( w sprawie dzwiekowej):
-norjscripts -sndbits 16 -sndspeed 48000 -zone 8192 -mem 128 -maxtmu2 +set +set s_khz 44
Może coś zadziała _________________ Demolition Crew |
|
Powrót do góry |
|
 |
plast Mistrz Polski

|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 10:47 am Temat postu: |
|
|
Fluff
Myslalem, ze cmdline wyszedl z mody jakies 2 lata temu, bo wszystko juz mozna teraz w konsoli wlaczac wylaczac... najprostsza rada: wez od kogos cfg i odpal u siebie, a jak bedzie OK to szukaj roznic w ustawieniach snd_ itp. _________________ Death Dealers Clan
http://dealers.quakeworld.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
ax3.fluff Mięsko na frag

|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 1:36 pm Temat postu: |
|
|
Tak, tak, to ja, crosshair 0 wrocil was zniszczyc
Air  xD
No to przynajmniej jednego gracza juz mamy xD
I dzieki za cmdline, pomoglo, z +set s_khz 44 dzwiek dziala jak powinien, chociaz jest nieco gorszej jakosci, ale przynajmniej bez opozniej. A co do ax3, sie obaczy, najpierw musze.swoje qw odpalic zanim zaczne nekac reszte. Szkoda ze EQL juz trwa bo to zawsze jest dodatkowa motywacja.
2 lata, hm w sumie to akurat wtedy przestalem grac, poza tym od cfg zawsze mialem ludzi. Tylko ostatnio troche sie pupsul i jakies sciemy wali ze musi isc pieluchy zmieniac i takie tam xD
Na qw.pl powinna byc sekcja z kilkoma roznymi cfg i najpopularniejszymi komendami. Jesli czlowiek ma sam w tym wszytkim grzebac to naprawde sie odechciewa.
A qstata/xqf nikt nie uzywa? Musi sie dac zeby pokazywalo specow skoro np quakeservers.net tak robi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kapitan Kloze Elektryczny widelec

|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 2:16 pm Temat postu: |
|
|
Fluff ale ja teraz jestem w DC. Ponczek postawił nowego kompa, rozumiesz
Ale jak Wam bedzie brakowac 4-go to jako standinowy Kapitan Kloze zawsze z Wami zagram.
Jakość dzwięku ustawiasz w EZQ w opcjach. tam masz najlepszą jakość bo ta którą Ci podałem jest chyba najgorsza (ja na takiej gram z winy kompa )
P.S. Jest szansa ze nowe EQL bedzie po nowym roku, wiec masz czas by zebrac ekipe. _________________ Demolition Crew |
|
Powrót do góry |
|
 |
ax3.fluff Mięsko na frag

|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 10:31 pm Temat postu: |
|
|
Ta, wiem, tylko Cie sprawdzalem
Heh, z dzwiekiem jednak jeszcze bede musial sie pobawic bo albo faktycznie on taki kiepski albo ja przygluchy sie zrobilem. Ale na dowolnych innych ustawieniach wogule nie dziala. Nawet z sekundowym opoznieniem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
goq Bóg telefragu

|
Wysłany: Sob Sty 02, 2010 3:42 pm Temat postu: |
|
|
uzywasz jakiegos daemona? sprobuj odpalic ez z duzym priorytetem na nice _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
_KaszpiR_ Biorę przyQUAD

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|