Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna QuakeWorld.pl - Forum
Forum dyskusyjne polskiej sceny QuakeWorld
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

QW - problem z klawiaturą i monitorem
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Dla amatorów
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Leszcz
Rakietmistrz
Rakietmistrz


Dołączył: 22 Gru 2005
Posty: 697
Skąd: Sthlm

PostWysłany: Sro Lis 11, 2009 8:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to teraz tylko czekac na screenshot'y w dziale lans, bo pewnie jakis pro player pochwali sie, ze na dm6 zrobil 50 do -4 Twisted Evil


btw: birdy, tyko tak sie mowi, ze bedzie sie pogrywac hobbistycznie Suszę zęby


_____
dhc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
birdy
Gram myszką!
Gram myszką!


Dołączył: 31 Paź 2009
Posty: 64
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Sro Lis 11, 2009 10:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na razie czekam na klawiaturkę, później 2-3 tygodnie na przypomnienie sobie na czym to polega i dopiero wrócę na serwery z prawdziwym nick'iem (powiedzmy z pierwszymi dniami grudnia).
Jeśli wcześniej pojawią się takie screeny to znaczy się, że tym Birdy to nie byłem ja Suszę zęby
Przy okazji będzie okazja zmierzyć się z budową configa ... ponieważ oglądając demka nie chce mi się wierzyć, że gracze (z czołówki) każdorazowo przy nieużywaniu RL'a, spawarki itp. lepszych broni przełączają "ręcznie" broń na shotgun'a. A może jednak tak jest ?

P.S.
Miło że tak wielu z Was mnie pamięta Uśmiech...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kapitan Kloze
Elektryczny widelec
Elektryczny widelec


Dołączył: 18 Mar 2005
Posty: 768
Skąd: Claustrophobopolis

PostWysłany: Sro Lis 11, 2009 11:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Birdy - skill tak teraz poszedł w góre że każdy robi to ręcznie, nawet w Polsce. Cóż tyle lat się w to gra i każdy już się nauczył za każdym razem po strzale zmieniać na booma Suszę zęby Trochę CI to zajmie ale warto trenować :>
_________________
Demolition Crew
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
birdy
Gram myszką!
Gram myszką!


Dołączył: 31 Paź 2009
Posty: 64
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Czw Lis 12, 2009 2:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kurcze ... faktycznie się porobiło Smuteczek
A może już nie warto ... ? Mruga 2
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kapitan Kloze
Elektryczny widelec
Elektryczny widelec


Dołączył: 18 Mar 2005
Posty: 768
Skąd: Claustrophobopolis

PostWysłany: Pią Lis 13, 2009 1:21 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Żartowałem Suszę zęby

Od tego są aliasy które robią to za Ciebie.
_________________
Demolition Crew
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
birdy
Gram myszką!
Gram myszką!


Dołączył: 31 Paź 2009
Posty: 64
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Pią Lis 13, 2009 12:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Noooo ... czyli jednak poziom gry nieznacznie się różni od mojego Mruga 2

P.S.
Czy mogę prosić o jakieś Wasze przykładowe configi na birdy@zsem.pl ?
Mo że jakieś "aliasy" by mi lekko pomogły ... albo wyrównały moje szanse z Wami.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kapitan Kloze
Elektryczny widelec
Elektryczny widelec


Dołączył: 18 Mar 2005
Posty: 768
Skąd: Claustrophobopolis

PostWysłany: Pią Lis 13, 2009 1:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na www.quakeworld.pl powinny byc jakies cfg w dziala Download
_________________
Demolition Crew
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
hf
Mięsko na frag
Mięsko na frag


Dołączył: 20 Paź 2009
Posty: 19

PostWysłany: Pią Lis 13, 2009 1:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Birdy masz już klawe?

__HF
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
birdy
Gram myszką!
Gram myszką!


Dołączył: 31 Paź 2009
Posty: 64
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Sob Lis 14, 2009 2:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Klawiaturę już mam ale za dużo mi ona nie pomogła (patrząc na wczorajsze nasze meczyki i ich wyniki) Smuteczek
Ale będę ćwiczył i się wkrótce odezwę.

Pytanie do pozostałych: kupiłem klawiaturę i dałem niestety "ciała" bo się nie przyjrzałem i ten klawisz co miał być z prawej strony shiftu (z reguły był to "\") na tej klawiaturze jest opisany jako "turbo". No i niestety jako tako nie działa on w systemie ani w QW więc jest problem aby pod niego coś podbindować. Czy to w ogóle (w jakiś sposób) jest możliwe ?.
Podobno on służy do tego aby z klawiatury przełączać szybkość procesora dla kompów w których jest taka możliwość ..., a więc jako tako w systemie nie ma przypisanej żadnej funkcji.

P.S.
Jak gram w QW to mam 60 FPS. Wartość cl_maxfps ustawiam np. na 100 i dalej powyżej 60 FPS nie uzyskuję. Procek Intela dwurdzeniowy, 2 GB RAMu, a więc stosunkowo dobry sprzęt więc chyba tych klatek powinno być więcej ? Zresztą poniżej 60 FPS też nie spada (gdyby sprzęt nie wydalał to by to ulegało zmianie). A może 60 FPS to dobry wynik i nie warto zawracać sobie tym głowy ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
H4lflost
Skaleczony siekierą
Skaleczony siekierą


Dołączył: 10 Kwi 2009
Posty: 114

PostWysłany: Sob Lis 14, 2009 3:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

birdy napisał:

P.S.
Jak gram w QW to mam 60 FPS. Wartość cl_maxfps ustawiam np. na 100 i dalej powyżej 60 FPS nie uzyskuję. Procek Intela dwurdzeniowy, 2 GB RAMu, a więc stosunkowo dobry sprzęt więc chyba tych klatek powinno być więcej ? Zresztą poniżej 60 FPS też nie spada (gdyby sprzęt nie wydalał to by to ulegało zmianie). A może 60 FPS to dobry wynik i nie warto zawracać sobie tym głowy ?


po pierwsze na bank masz wlaczonego v-synca (vid_vsync 0.0 ) , po drugie cl_independentphysics 1 , po trzecie zwieksz refreshrate .
vsync trzeba tez wylaczyc w sterownikach .
co do skryptow to nie potrzebujesz => sprawdz cl_weaponhide , cl_weaponpreselect , cl_weaponhide_axe .
jesli juz jakies skrypty to moze f_weaponchange .
i poczytaj sobie http://wiki.quakeworld.nu/Smooth_Quake
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Thunder
Rakietmistrz
Rakietmistrz


Dołączył: 31 Gru 2006
Posty: 584
Skąd: Opole

PostWysłany: Sob Lis 14, 2009 11:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sorki za off ale chyba nie bede robil nowego tematu.

W rogu po prawej w qw mam ustawione zeby mi pokazywalo fpsy i zawsze mniej wiecej trzymalo sie to na poziomie 1300-1500 fpsow. Od paru dni mam tak ze gram i nagle to spada do 400-500 co jest strasznie niemile i trwa to chwile, potem znowu wraca do normy i tak w kolko.

Skanowalem dyski zadnych robakow nie wykrylo, programem "odkurzacz" wyczyscilem wszystko co sie dalo - nic, dzisiaj nawet juz z braku pomyslow zrobilem defragmentacje dysku Shocked w sterach od grafiki nic nie grzebalem, wszystkie synchronizacje i inne badziewia jak zawsze mam off

Jakies pomysly ?
_________________
When you get sad, just stop being sad, and be awesome instead.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kapitan Kloze
Elektryczny widelec
Elektryczny widelec


Dołączył: 18 Mar 2005
Posty: 768
Skąd: Claustrophobopolis

PostWysłany: Sob Lis 14, 2009 11:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Takie gowno tez mi sie od czasu do czasu zdarza i nie mam pojecia co to jest. Może jakis gowniany wirus albo inny trojan itp ktorego nie da sie łatwo wykryc.

Coż - godzina roboty z formatem i instalkami i bedzie czysty.

Ewentualnie moze to byc tez program antywirusowy z właczona ochrona plikow w czasie rzeczywistym.Pliki ktore sa aktualnie uzywane sa skanowane i musi to zabierac moc prockowi co zaowocuje spadkiem FPS. Trzeba wylaczyc permamentna ochrone plikow albo wyłaczyc antywira całkiem.
_________________
Demolition Crew


Ostatnio zmieniony przez Kapitan Kloze dnia Nie Lis 15, 2009 3:03 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fluartity
Moderator
Moderator


Dołączył: 26 Kwi 2006
Posty: 986
Skąd: Trzebinia

PostWysłany: Nie Lis 15, 2009 2:46 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie też tak było ustawiłem "sys_highpiority" "1" i przeszło Uśmiech... ewentualnie jeszcze jest kilka komend do tego aby zwiększyć wydajność cpu/gpu dla aplikacji q. kliknij na gg :>
_________________
[ http://dc.quakeworld.pl Demolition Crew: Member ]
[ http://quakeworld.pl Administrator ]
[ http://forum.quakeworld.pl Moderator ]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Thunder
Rakietmistrz
Rakietmistrz


Dołączył: 31 Gru 2006
Posty: 584
Skąd: Opole

PostWysłany: Nie Lis 15, 2009 10:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Flu twoja komenda nie pomogla, ale zauwazylem ciekawa zaleznosc dzisiaj ;o

jak wylaczam ochrone dostepowa w avascie to spada do tych 400 i juz na 1300 w ogole nie wraca a jak spowrotem wlaczam avasta to dalej jest jak przedtem czyli zmiennie raz malo raz duzo WoooW
_________________
When you get sad, just stop being sad, and be awesome instead.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
birdy
Gram myszką!
Gram myszką!


Dołączył: 31 Paź 2009
Posty: 64
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Pon Lis 16, 2009 11:14 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Eeeeehhh - ciężki mnie powrót do QW czeka. Właśnie wczoraj eksperymentując z tymi podanymi przez Was poleceniami doszedłem po długiej walce do tego, że gracie w GLu. Ja całe życie grałem bez GL'a - zresztą kiedyś tak wszyscy grali. Przestawiłem się na GLa i jest wspaniale. Nawet nie ma co ze sobą porównywać - inna płynność gry, inny kąt widzenia, precyzja szczegółów itp. itd.
Komputer jednak trochę nie daje rady z tymi FPSami ale i tak gra się dość dobrze.
Zadam pewnie za jakiś czas znów trochę pytań - na razie muszę poeksperymentować z ustawieniami grafiki w QW.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
_KaszpiR_
Biorę przyQUAD
Biorę przyQUAD


Dołączył: 20 Wrz 2005
Posty: 970

PostWysłany: Pon Lis 16, 2009 1:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wpisz sobie w konsoli:
gl_texturemode GL_NEAREST
i masz software mode Uśmiech...
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Dla amatorów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group