Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna QuakeWorld.pl - Forum
Forum dyskusyjne polskiej sceny QuakeWorld
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Jakie bindy do sztrzelania (attack)?

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Dla amatorów
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
von_dabke
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 24 Sie 2005
Posty: 260
Skąd: W-wa

PostWysłany: Sro Cze 24, 2009 5:56 pm    Temat postu: Jakie bindy do sztrzelania (attack)? Odpowiedz z cytatem

Yo!

Ogólnie - jak szczelać? Suszę zęby

A dokładnie - jak rozwiązujecie kwestię bind'ów do szeroko pojętego "strzelania" ?

Mam mianowicie taki problem: Mam mychę Death Adder. i takie bindy:

bind MOUSE1 "+rl"
bind MOUSE2 "+lg"
bind MOUSE3 "+gl"

gdzie aliasy mam trochę zmodyfikowane:

alias +gl "set wp $weaponnum;weapon 6 8 5 4 2 1;+attack"
alias +lg "weapon 8 3 1;+attack"
alias +rl "weapon 7 6 2 1;+attack"

-rl, -gl i -lg nie wypisuję, bo wiadomo jakie są.

Na klawiszach MOUSE4 i MOUSE5 mam jakieś team'owe bindy, generalnie ciężko mi się wciska te przyciski i bindowanie tam jakiegokolwiek ataku to w moim przypadku nieporozumienie (nie ma absolutnie mowy, żebym naprawdę szybko któryś wcisnął).

I teraz do sedna sprawy: nie mam bindów na zwykły strzał z SG, SSG albo gwózdków. Chciałbym mieć takie strzały zbindowane, ale nie mam gdzie ich zbindować...

Jak się przyjrzycie zobaczycie, że częściowo rozwiązałem ten problem tak, że jak nie mam amunicji do "głównej" broni (lg/rl/gl) to wtedy pod danym bindem mam strzał drugi: +lg szczela z SSG, +rl z SG, a +GL z NG.

W zasadzie się to jako tako sprawdza, ale czasem człowiek ma wszystkie naważniejsze bronie (lg/rl/gl), a chciałby sobie strzelić w przycisk z SG - to ja nie mam jak, muszę z lg. Albo czasem dla lansu by się chciało ledwo żywego enemy dobić z SG Suszę zęby - też mi się nie uda.

Jednakowoż (jestem eródyta Suszę zęby ) widzę na serwerach, ze niektórzy z Was mają bindy do SG/SSG/NG porobione. Zapytuję zatem : jak?

PS. kiedyś eksperymentowałem z bindami zmieniającymi bindy, czyli miałem zbindowane aliasy, które ustawiały co mam pod MOUSE1, ale było to wolne i generowało pierdolnik nie do ogarnięcia.

No więc jak?
_________________
also known as Dab3r
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Thunder
Rakietmistrz
Rakietmistrz


Dołączył: 31 Gru 2006
Posty: 584
Skąd: Opole

PostWysłany: Sro Cze 24, 2009 6:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam pod mouse1 rl, pod mouse2 skok, pod spacja shafta, pod E gl, pod R boomstick, pod altem ssg pod mouse5 sng ale praktycznie nie uzywam tego, jest to chyba dosyc oryginalne rozstawienie ale mi tak wygodnie Mruga 2
_________________
When you get sad, just stop being sad, and be awesome instead.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fluartity
Moderator
Moderator


Dołączył: 26 Kwi 2006
Posty: 986
Skąd: Trzebinia

PostWysłany: Czw Cze 25, 2009 6:12 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Problem można rozwiązać pisząc osobny alias do innego "algorytmu" wybierania broni, przyjęło się pisać "algorytmy" do DUEL`a i do TP Uśmiech...
_________________
[ http://dc.quakeworld.pl Demolition Crew: Member ]
[ http://quakeworld.pl Administrator ]
[ http://forum.quakeworld.pl Moderator ]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
von_dabke
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 24 Sie 2005
Posty: 260
Skąd: W-wa

PostWysłany: Czw Cze 25, 2009 12:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzieki za odpowiedzi.

Pierun faktycznie masz zupełnie inaczej, nawet nie wnikam jak to się dzieje że na takich bindach mnie rozjeżdżasz... Smile

Flu - ok, wiem że większość graczy ma oddzielny konfig na duel'e i na teamplay, ale i tak nie widzę co to zmienia. To znaczy jeśli chodzi o wybór broni to jakby moje odczucia są takie, że czy duel czy team to wszystko jedno - bronie zawsze bym tak samo wybierał. Czy może masz na myśli, że na konfigu duel'owym nie musisz mieć say_team'ów i dzięki temu masz dużo więcej wolnych przycisków na np. "SG_attack" itp. ? Jeśli tak to napisz jak byś w takim razie na konfigu duel'owym rozłożył bindy (jak masz rozłożone?) plz.
_________________
also known as Dab3r
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Thunder
Rakietmistrz
Rakietmistrz


Dołączył: 31 Gru 2006
Posty: 584
Skąd: Opole

PostWysłany: Czw Cze 25, 2009 12:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dodam jeszcze ze ja mam tylko jeden config do wszystkiego (jestem noobem ;<) do teamow tez ;d a timowe bindy mam rozlozone na cyfrach od 1-5, pod ctrl, pod F, pod Z i pod C i to w sumie wszystko Suszę zęby
_________________
When you get sad, just stop being sad, and be awesome instead.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
radzioha
Bumstik4Life!
Bumstik4Life!


Dołączył: 28 Lis 2007
Posty: 214

PostWysłany: Czw Cze 25, 2009 12:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Thunder napisał:
jestem noobem ;<


Potwierdzam Suszę zęby

:<
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kapitan Kloze
Elektryczny widelec
Elektryczny widelec


Dołączył: 18 Mar 2005
Posty: 768
Skąd: Claustrophobopolis

PostWysłany: Czw Cze 25, 2009 4:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mouse 1 +rl alias
mouse 2 + jump
mouse 3 + shaft alias
mouse 4 + sng alias
mouse 5 +f_took
space +gl

sdef - chodzenie + strafy
w - shownick+ point
r - +ssg i sg alias
1-8 rozne bindy teamowe
a - raport

itd
_________________
Demolition Crew
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Miazgator
Skaleczony siekierą
Skaleczony siekierą


Dołączył: 27 Lut 2006
Posty: 101
Skąd: The Bad Place

PostWysłany: Pon Sie 03, 2009 1:37 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja 'polecam' takie ustawinie :F gram tak cale zycie i jest supcio Uśmiech... high five Uśmiech...

z,x,c, ---->movement, mouse2(prawy kalwisz) +forward, lewy +attack, ctrl +skok :)spacja rakieta, shift shaft, s granatnijk a q,w,e,r,f,g,b, + cos tam na myszce to jakies bindy teamowe Uśmiech... moze ci podpasuje Uśmiech...

aaa, klawisz a odpowiedzailny jest za ng,sng, klawisz d za boomsticka a klawisz v za dwururke Uśmiech krzywy
_________________
R251 || Why so serious??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
neon
Elektryczny widelec
Elektryczny widelec


Dołączył: 27 Paź 2005
Posty: 840
Skąd: Nowa Dęba/Sosnowiec

PostWysłany: Pon Sie 03, 2009 6:57 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a Ja mam zbindowany +attack pod przyciskiem power w kompie Suszę zęby
_________________
siemka!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Dla amatorów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group