Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna QuakeWorld.pl - Forum
Forum dyskusyjne polskiej sceny QuakeWorld
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Timer skrypt

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Dla amatorów
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
von_dabke
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 24 Sie 2005
Posty: 260
Skąd: W-wa

PostWysłany: Sro Cze 24, 2009 5:38 pm    Temat postu: Timer skrypt Odpowiedz z cytatem

Cze

Takie pytanko - czy ma ktos może gotowy skrypt - timer do ezQuake? Tak zeby mozna sobie bylo przybindować do klawisza "czas_start" i po określonym interwale ustawionym na jakiejś zmiennej nam zacznie pikać, pisać na konsole jakieś razeczy itd. Pytajnik?

A jeśli nikt nie ma i nie i nie słyszał - to myśłicie, że da się to zrobić?

I czy to nie będzie czit?


pzdr
Dab3r
_________________
also known as Dab3r
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
fluartity
Moderator
Moderator


Dołączył: 26 Kwi 2006
Posty: 986
Skąd: Trzebinia

PostWysłany: Czw Cze 25, 2009 6:18 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem czy nie ma say_team`ów takich które same wypisują [Quake 30sec]. Myślę że dało by się to zrobić, ponieważ od momentu gdy wyrzucili "kod" q1 w net, powstały takie czity jak, wypisanie x,y,z enemy.
_________________
[ http://dc.quakeworld.pl Demolition Crew: Member ]
[ http://quakeworld.pl Administrator ]
[ http://forum.quakeworld.pl Moderator ]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Kapitan Kloze
Elektryczny widelec
Elektryczny widelec


Dołączył: 18 Mar 2005
Posty: 768
Skąd: Claustrophobopolis

PostWysłany: Czw Cze 25, 2009 10:46 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Są timery na Quada ale wtedy nic nie pika. Sam musisz pamietac kiedy Quada wziąłeś i odpowiednimi bindami zakomunikować teammatom.
W nowym EZQ jest timer na wszystkie items (bronie, armory, powerupy) ale działa tylko podczas ogladania demek. Inaczej byłby to cheat
_________________
Demolition Crew
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
von_dabke
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 24 Sie 2005
Posty: 260
Skąd: W-wa

PostWysłany: Czw Cze 25, 2009 12:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dizęki za info.

Partyzant, możesz dokładniej? Bo tak - rozumiem że jest wbudowany do ezQuake timer do quada, tylko jestem lama i go nie potrafię znaleźć Uśmiech... Sprawdzałem przed chwilą dokumentację i nie widzę, to napisz plz jak się tego używa.

I jak rozumiem zrobienie timer'a do MH działającego w trakcie gry, a nie demka (na czym mi najbardziej zależy) byłoby czitem ?
_________________
also known as Dab3r
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Kapitan Kloze
Elektryczny widelec
Elektryczny widelec


Dołączył: 18 Mar 2005
Posty: 768
Skąd: Claustrophobopolis

PostWysłany: Czw Cze 25, 2009 4:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nikt nie robi i nie dopusci takich bindów bo to czit
Musisz miec nowego ezq 2.0 alpha by to dzialalo (te timery w demkach)
komenda: hud_itemsclock_show 1
a potem juz sie bawisz w ustawianie jak ma on wygladac: wpisujesz hud_itemsclock i dajesz TAB. MAsz wtedy wszystkie komendy do Itemsclocka
_________________
Demolition Crew
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Dla amatorów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group