Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna QuakeWorld.pl - Forum
Forum dyskusyjne polskiej sceny QuakeWorld
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

help

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Dla amatorów
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lebia
Bumstik4Life!
Bumstik4Life!


Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 156

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 4:12 pm    Temat postu: help Odpowiedz z cytatem

kurde nie wiem co mi się stało ale wchodze na serwer i fps spada mi to 75 i gra sie jak na lagu a ping mam 13 -15

help Smuteczek
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
xMad
Skaleczony siekierą
Skaleczony siekierą


Dołączył: 06 Cze 2007
Posty: 139

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 9:55 pm    Temat postu: Re: help Odpowiedz z cytatem

lebia napisał:
kurde nie wiem co mi się stało ale wchodze na serwer i fps spada mi to 75 i gra sie jak na lagu a ping mam 13 -15

help Smuteczek


vid_vsync 0?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
am3is
Skaleczony siekierą
Skaleczony siekierą


Dołączył: 16 Mar 2005
Posty: 136

PostWysłany: Wto Sty 13, 2009 7:59 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

LOL
_________________
Pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
lebia
Bumstik4Life!
Bumstik4Life!


Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 156

PostWysłany: Wto Sty 13, 2009 10:58 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

vid_vsync 0 pomaga da sie to jakoś do cfg wklepac

i mam jeszcze prożbe bo zmieniam troche cfg jak zrobić tak aby po kazdym strzale z rl czy lg czy czego kolwiek wracało do sg Pytajnik?

o i jeszcze jedno może mi ktoś podesłac "seja" na LOST bo mi sie coś zjebało

ps. sorry z błędy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
xMad
Skaleczony siekierą
Skaleczony siekierą


Dołączył: 06 Cze 2007
Posty: 139

PostWysłany: Wto Sty 13, 2009 2:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lebia napisał:
vid_vsync 0 pomaga da sie to jakoś do cfg wklepac


Eee...w notatniku otwierasz swój config, w nowej linijce po kolei wklepujesz: vid_vsync 0
i zapisujesz config.
Very Happy

lebia napisał:

i mam jeszcze prożbe bo zmieniam troche cfg jak zrobić tak aby po kazdym strzale z rl czy lg czy czego kolwiek wracało do sg Pytajnik?

o i jeszcze jedno może mi ktoś podesłac "seja" na LOST bo mi sie coś zjebało

ps. sorry z błędy


Poczytaj sobie o komendzie weapon (zakładając że masz ezQuake): http://ezquake.sourceforge.net/docs/?weapon-handling
O "sejach" też coś tam powinno być.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
lebia
Bumstik4Life!
Bumstik4Life!


Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 156

PostWysłany: Wto Sty 13, 2009 8:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

juz ma m
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
lebia
Bumstik4Life!
Bumstik4Life!


Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 156

PostWysłany: Nie Mar 29, 2009 6:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak więc wczoraj spalila mi sie grafika i teraz mam zintegorowaną geforca 6100 zalaczam sobie qw i fps wynosi od 20 - 50 gra sie niepłynnie i ogólnie lipa da sie jakoś to poprawić przykładowo odpalilem sobie quake 3 i tam wszystko spoko fps 100 i gra sie zajebiście

na starej grafice 6600 fps mialem ok 1000 przy ustawieniy maxfps 0
te komendy na stronie Ezquake nic nie dają zbytnio

jakieś pomysł help Smuteczek
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kapitan Kloze
Elektryczny widelec
Elektryczny widelec


Dołączył: 18 Mar 2005
Posty: 768
Skąd: Claustrophobopolis

PostWysłany: Nie Mar 29, 2009 7:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lebia odpal cfg ktory dał Ave, poszukaj pomocy tez na qw.nu.
Wylacz synchronizacje itp.
Ogolnie ja nigdy nie mialem stable 77 (do niedawna) fps wiec zobacz teraz jak sie gra Suszę zęby
_________________
Demolition Crew
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
lebia
Bumstik4Life!
Bumstik4Life!


Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 156

PostWysłany: Nie Mar 29, 2009 7:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wylacz synchronizacje itp.PytajnikPytajnik to znaczy ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kapitan Kloze
Elektryczny widelec
Elektryczny widelec


Dołączył: 18 Mar 2005
Posty: 768
Skąd: Claustrophobopolis

PostWysłany: Nie Mar 29, 2009 8:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lebia napisał:
Wylacz synchronizacje itp.PytajnikPytajnik to znaczy ?

W sterownikach karty graficznej - vertical & horizontal synchronization (pionowa i pozioma synchronizacja). O ile pamiętam, trzeba wyłączyć pionową.

W EZQ też masz takie komendy: vid_vsync .Ustaw 0.0
_________________
Demolition Crew
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
lebia
Bumstik4Life!
Bumstik4Life!


Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 156

PostWysłany: Pon Mar 30, 2009 5:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

troche sie pobawilem ale to nie jest to co mialem Smuteczek

dopiero jak dobrze pójdzie to za 3 tygodnie bede miaial nową kartę graficzną więc narazie przerwa z QW Smuteczek
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kapitan Kloze
Elektryczny widelec
Elektryczny widelec


Dołączył: 18 Mar 2005
Posty: 768
Skąd: Claustrophobopolis

PostWysłany: Pon Mar 30, 2009 8:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie rozumiem problemu - graj na sofcie Wykrzyknik
_________________
Demolition Crew
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
lebia
Bumstik4Life!
Bumstik4Life!


Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 156

PostWysłany: Pon Mar 30, 2009 8:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sofcie Pytajnik a jestem noobem w tych sprawach konfiguracyjnch mozna jasniej AIR-ku Suszę zęby
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kapitan Kloze
Elektryczny widelec
Elektryczny widelec


Dołączył: 18 Mar 2005
Posty: 768
Skąd: Claustrophobopolis

PostWysłany: Wto Mar 31, 2009 12:01 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Software - tak sie kiedys grało. Bez użycia dopalaczy i kart graficznych, sam procek. Spokojnie Ci pociągnie - odpal zamiast ezquake-gl.exe po prostu ezquake.exe
_________________
Demolition Crew
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
SamoN
Rakietmistrz
Rakietmistrz


Dołączył: 21 Mar 2005
Posty: 613
Skąd: Kielce

PostWysłany: Wto Mar 31, 2009 7:20 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Soft jest hardcorowy, ale fakt grało się tak i niektórzy nadal przy tym zostali np. Reppie Uśmiech.... Lepiej się szafciło według mnie Mruga 2.
_________________
Magnum 44
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
von_dabke
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 24 Sie 2005
Posty: 260
Skąd: W-wa

PostWysłany: Wto Mar 31, 2009 4:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lebia napisał:
vid_vsync 0 pomaga da sie to jakoś do cfg wklepac

i mam jeszcze prożbe bo zmieniam troche cfg jak zrobić tak aby po kazdym strzale z rl czy lg czy czego kolwiek wracało do sg Pytajnik?



lebia wchodzisz mi na ambicję... zadajesz pytania, jakie ja zadawałem rok temu, ale grasz lepiej ode mnie.... Mruga 2
_________________
also known as Dab3r
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
von_dabke
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 24 Sie 2005
Posty: 260
Skąd: W-wa

PostWysłany: Wto Mar 31, 2009 4:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

SamoN napisał:
Soft jest hardcorowy, ale fakt grało się tak i niektórzy nadal przy tym zostali np. Reppie Uśmiech.... Lepiej się szafciło według mnie Mruga 2.


serio Reppie gra na sofcie?Pytajnik niezły ortodoks Uśmiech...
_________________
also known as Dab3r
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
SamoN
Rakietmistrz
Rakietmistrz


Dołączył: 21 Mar 2005
Posty: 613
Skąd: Kielce

PostWysłany: Wto Mar 31, 2009 5:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Serio, dla potwierdzenia zobacz sobie jego screeny z meczów w Aerowalkage np. ->
TEN
_________________
Magnum 44
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
lebia
Bumstik4Life!
Bumstik4Life!


Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 156

PostWysłany: Wto Mar 31, 2009 6:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hehhe wszystko spoko ale i tak czekam na grafike z serwisu a ja sobie wchodze do mojego qw i tam nie mam tego z softem :/

mala przerwa od qw na 1 miech styknie Smuteczek
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Dla amatorów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group