Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna QuakeWorld.pl - Forum
Forum dyskusyjne polskiej sceny QuakeWorld
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Problem z grafa

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Dla amatorów
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
panczo
Elektryczny widelec
Elektryczny widelec


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 736
Skąd: Legnica city

PostWysłany: Sob Paź 11, 2008 9:06 pm    Temat postu: Problem z grafa Odpowiedz z cytatem

Kurcze cos takiego mi sie zrobilo
Siedze nad tym i nie wiem co to moze byc.
Grafa 8600gt. Przy czym dzialalo mi ok a po przywroceniu systemu cos sie pokrzaczylo. Na takich samych ustawieniach i przy tych samych sterownikach nie chce normalnie wygladac. Spotkal sie ktos z czyms takim?
W windzie wyglada normalnie, ale jakiej gry nie odpale to taki sam efekt.
aha, temperatura w normie bo jakies 40-45 w grze.
_________________
.: Demolition Crew :.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
derek
Aimbot


Dołączył: 27 Sie 2005
Posty: 181

PostWysłany: Nie Paź 12, 2008 10:56 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wniskujac z tego co napisales to przywrocenie systemu cos spieprzylo Uśmiech...
w takim wypadku szybki format i gotowe
jednak jesli nawet po formacie i wyprobowaniu roznych sterow rezultat bedzie taki sam jak na twoim screenie to najprawdopodobniej padly pamieci na karcie

podczas ogladania filmow wszystko jest ok? jesli tam tez wystepuja te artefakty to wylacz overlay mode

pobaw sie tez suwakiem hardware acceleration i zobacz czy cos pomoze

sprawdz tez swoj ram memtestem jakims

jak mialem radka 9800pro to w pewnym momencie tez pojawily mi sie zielone artefakty podczas grania w jakakolwiek gre. pozniej sie pogorszylo i nawet podczas procedury POST mialem caly ekran zawalony tym gownem -> padnieta pamiec ram na karcie

jak masz mozliwosc to sprawdz ta karte na innym kompie
_________________
derek
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
panczo
Elektryczny widelec
Elektryczny widelec


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 736
Skąd: Legnica city

PostWysłany: Nie Paź 12, 2008 3:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

chyba te pamieci jednak, myslalem o tym ale nei chcialo mi sie wierzyc ze po dwoch dniach uzytkowania mogla sie zjebac (a to nowa karta) i myslalem ze to moze jednak stery czy cos. Dzisiaj ide ja sprawdzic jeszcze do kogos i najwyzej leci do wymiany :/ To se popizgalem w qw :E
_________________
.: Demolition Crew :.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
budziorre!
Bóg telefragu
Bóg telefragu


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 1134

PostWysłany: Wto Mar 03, 2009 11:45 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem



ja mam cos takiego po wejsciu na serv
w miare skakania / przechodzenia przez tele / strzelania pixy ustepuja :e

wie ktos wtff ?
_________________
Trwam przy kompie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
lebia
Bumstik4Life!
Bumstik4Life!


Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 156

PostWysłany: Wto Mar 03, 2009 11:52 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

miałem coś takiego na starym kompie tylko troszke w mniejszym stopniu i mój kumpel informatyk powiedzieł ze mi sie karta graficzna przepala tylko ze ja miałem taki pasek wszędzie w pulpicie jak sie winda ładowała

więc jeśli ty masz tylko tak w qw to ja nie wiem Suszę zęby
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
von_dabke
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 24 Sie 2005
Posty: 260
Skąd: W-wa

PostWysłany: Wto Mar 03, 2009 9:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie sadze, zeby przywrocenie systemu mialo jakikolwiek wplyw na qw, niezaleznie od klienta jakiego uzywacie. Przywracanie systemu generalnie moze pozmieniac rejestr i DLL'ki znajdujace sie w C:\WINDOWS (w podkatalogach system32, itd.). Moze tez usunac pliki jakiejs niedawno zainstalowanej aplikacji, ale ta aplikacja musialaby byc zainstalowana przy pomocy instalatora i musiala by zostawic informacje o sobie w rejestrze Windy. Dlatego nardzo watpie, zeby przywrocenei systemu cos zepsulo - qw, niezaleznie ez, fuh czy mqwcl to w zasadzie aplikacjha stande-alone, nie ma instalacji, dla Windowsa to tylko kupka plikow na dysku.

Nom, po tym wykladzie Mruga 2 powiem co bym jeszcze sprobowal zrobic, zeby wykluczyc ze cos sie spieprzylo z plikami gry: trzeba wzaiac i zrobic sobie w nowym katalogu nowa swierza instalalke qw. Nagrywamy na pocztaku samego klienta, np. Ez'a i pliki wad. I sprawdzamy czy dziala ok. Jak dziala, to znaczy ze cos jednak spieprzone z plikami gry i po koleji dogrywamy dodatkowe rzeczy, az osiagniemy pelna 'paczke'. ktorej standardowo uzywamy.

No i oczywiscie na poczatku sprawdzil bym czy cos nie jest spieprzone w konfigu - tak samo - goly (defaultowy) konfig i po koleji dodawac dodatkowe ustawienia


pozdro
Dab3r
_________________
also known as Dab3r
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
_KaszpiR_
Biorę przyQUAD
Biorę przyQUAD


Dołączył: 20 Wrz 2005
Posty: 970

PostWysłany: Sro Mar 04, 2009 12:05 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wymieniaj grafike, masz padnieta
z czasem bdzie jescze gorzej, widzialem juz 5 takich przypadkow, sam mialem taki przypadek ze 2 razy - uszkadzaja sie pamieci na grafice z powodu temperatory albo czasem uszkodzony jest chip.
mialem kiedys 7600 ktore nagle dostalo takiej padaki, na poczatu jeden, dwa piksele a potem coraz wiecej, az nagle zaczelo leciec lawinowo i ekran w ciagu 4 min byl w syfie, w koncu co restart coraz bardziej bylo dramataycznie az ktoregos dnia wogole komp nie dopalil tylko piszczal ze brak grafiki.

mozna jeszcze przetestowac pamiec kompa memtestem

ale jesli mowisz ze ma 2 dni i nagle to wyskoczylo to czuje ze ci sprzedali juz umierajaca kare, moze ktos ja podkrecal i ja ugotowal z braku chlodzenia i padla, albo po serwisie, ktory niestety nie zawsze pomaga.

przy zwrocie radze mowic ze sprawdzales na swoje plycie glwonej i nie dziala, czarny ekran przy starcie komputera, ze nie krecisz komputera itd, ze masz dobry zasilacz....


8600 to szajs XD kup sobie byle 8800 jesli jescze znajdziesz.



jeszcze jedna rzecz ktora przyszla mi do glowy - sciagnij sobie riva tuner
masz tam opcje ustawienia zegara w apliakcjach 2D i 3D.
w aplikacjach 2d masz niszsze taktowania - dlatego tego efektu nie ma
ale jak wlaczysz byle gre to grafa przestawia zegary na wyzsze i wylazi szydlo z wora

wiec rada jest taka aby zmniejszyc zegary co 10MHz w ustawieniu 3D az do ustapienia efektow, najpierw bym krecil zegarami pamieci, nie ruszajac innych, nie wiem czy da sie to przeprowadzac na zywca w grze czy tez trzeba ja restartowac - chyba declock powinen spokojnie pojsc, bo w druga strone to zwiechy gwarantowane Mruga 2

nie mniej na twoim miescu bym natychmiast ja wymienil
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Dla amatorów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group