Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna QuakeWorld.pl - Forum
Forum dyskusyjne polskiej sceny QuakeWorld
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

niedawno

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Dla amatorów
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Panqo
Gram myszką!
Gram myszką!


Dołączył: 12 Wrz 2006
Posty: 97

PostWysłany: Czw Paź 02, 2008 9:11 am    Temat postu: niedawno Odpowiedz z cytatem

sobię wszedłem na serwer qw, proszę was, i co zauważyłem, ping miałem słaby jak zwykle, a że włączone miałem programy używające łącza ping był jeszcze gorszy, ale: zauważyłem, że gra jest płynna (nie skacze) jedynie enemy, roxy itp widziałem nie w czasie. Pytanie brzmi, czy da się coś takiego kontrolować komendami? hm,
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
von_dabke
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 24 Sie 2005
Posty: 260
Skąd: W-wa

PostWysłany: Nie Paź 05, 2008 5:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie rozumiem o co dokładnie pytasz? Chcesz, żeby ci gra zarywała jak masz słaby ping?
Co chcesz osiągnąć?
_________________
also known as Dab3r
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Panqo
Gram myszką!
Gram myszką!


Dołączył: 12 Wrz 2006
Posty: 97

PostWysłany: Nie Paź 05, 2008 6:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dokładnie odwrotnie, aby movement był płynny (ruch celownika po ekranie) fuck nie wiem jak to wyjaśnić. Czy to można ustawić w cfg - nie mam pojęcia, ale zauważyłem ostatnio, na jednym serwerze, że możliwe było takie właśnie płynne poruszanie się, nawet z dużym lagiem. Musiałbym chyba nagrać demko aby to zobrazować.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
von_dabke
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 24 Sie 2005
Posty: 260
Skąd: W-wa

PostWysłany: Nie Paź 05, 2008 6:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ale napisałeś w pierwszym poście, że chodzi płynnie, tylko masz laga w poruszaniu się przeciwnika i jego rakiet. Jak tak, to nic na to nie porawdzisz, zmniejsz ping. A jeżeli ci zarywa - wyświetla mniej klatek i sądzisz, że to nie przez sprzęt tylko przez ping to ja nie wiem co przestawić, ale może ktoś będzie wiedział.

pozdr
_________________
also known as Dab3r
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Panqo
Gram myszką!
Gram myszką!


Dołączył: 12 Wrz 2006
Posty: 97

PostWysłany: Nie Paź 05, 2008 7:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

von_dabke napisał:
chodzi płynnie, tylko masz laga w poruszaniu się przeciwnika i jego rakiet.

Dokładnie o to mi chodzi.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
xMad
Skaleczony siekierą
Skaleczony siekierą


Dołączył: 06 Cze 2007
Posty: 139

PostWysłany: Pon Paź 06, 2008 12:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panqo napisał:
von_dabke napisał:
chodzi płynnie, tylko masz laga w poruszaniu się przeciwnika i jego rakiet.

Dokładnie o to mi chodzi.


A to nie standardowe zachowanie przy wysokim pingu? OIDP obraz rwie przy niskim FPS lub wysokim PL.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Dla amatorów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group