Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna QuakeWorld.pl - Forum
Forum dyskusyjne polskiej sceny QuakeWorld
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Quake + Sound + AC97

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Linux
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
goq
Bóg telefragu
Bóg telefragu


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 1797

PostWysłany: Czw Maj 26, 2005 2:00 pm    Temat postu: Quake + Sound + AC97 Odpowiedz z cytatem

Okej, dzisiaj dopiąłem swego, że tak to nazwe :E.

Już wiem jak można mieć głos z TS + głos w Quake'u.

Na początku musimy mieć ARTSd

Następnie odpalamy server artsd -
Kod:
artsd -a oss


Następnie TS/XMMS/Co tam chcecie:
Kod:
artsdsp TeamSpeak &


Następnie QW:
Kod:
artsdsp -m ./fuhquake.glx bla bla


OWNED.
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Fausto
Biorę przyQUAD
Biorę przyQUAD


Dołączył: 23 Mar 2005
Posty: 907
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Czw Maj 26, 2005 2:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzieki, dodane do FAQ. Dodam tylko, iz wciaz czekamy na poprawke do fuhquake, zeby dalo sie mixowac dzwieki z wielu urzadzen przy uzyciu alsy i dmix.
_________________
These are my glasses.
There are many like them, but these ones are MINE.
My glasses are my best friends. They are my life.
I must master them as I must master my life.
My glasses without me are useless. Without my glasses, I am useless.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
plast
Mistrz Polski


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 2613

PostWysłany: Pią Maj 27, 2005 12:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A po co ci to goq, zeby mogl skuteczniej wychodzic z meczow w trakcie gry jak ci nie idzie/nudzi ci sie/stwierdzasz ze jestes zmeczony/staje ci/etc. ?
_________________
Death Dealers Clan
http://dealers.quakeworld.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
goq
Bóg telefragu
Bóg telefragu


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 1797

PostWysłany: Nie Maj 29, 2005 12:49 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hehe plast :<
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
PM
Admin
Admin


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 2263
Skąd: W-wa

PostWysłany: Nie Maj 29, 2005 11:20 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lol plast
goq - mam wrażenie że już ci pisałem kiedyś że arts nie jest takie gupie Mruga 2
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Fausto
Biorę przyQUAD
Biorę przyQUAD


Dołączył: 23 Mar 2005
Posty: 907
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Nie Maj 29, 2005 3:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

PM napisał:
lol plast
goq - mam wrażenie że już ci pisałem kiedyś że arts nie jest takie gupie Mruga 2


Pewnie mu chodzilo ze to wymaga kdelibow i calego tego stuffu, ktory szczegolnie denerwuje, gdy ma sie odkdeowany system :>
_________________
These are my glasses.
There are many like them, but these ones are MINE.
My glasses are my best friends. They are my life.
I must master them as I must master my life.
My glasses without me are useless. Without my glasses, I am useless.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
bar
Ja i mój granat
Ja i mój granat


Dołączył: 17 Mar 2005
Posty: 485
Skąd: Oława

PostWysłany: Pon Cze 06, 2005 1:54 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no dalem tak jak opisales goq ale to lipa straszna dzwiek jest wyraznie spozniony (tak 0.5-1 sekundy),
cos robie nie tak?
mam duron 800 moze on za slaby czy co?
i slackware10 na 2.6.11.9

jak kiedsy uzywalem esound to tez mialem tak dzwiek opuzniony
ino z tym dmixem dziwek dziala ladnie ale i tak qw nie obsluzy Smuteczek
_________________
cyfrowy podpis barrelowy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
goq
Bóg telefragu
Bóg telefragu


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 1797

PostWysłany: Pon Cze 06, 2005 6:08 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hm, heh, yup jest lekki delay, sprobuj dac priorytet wysoki arts'owi

nice -n -15 artsd -a oss itd.

pokombinuje dzis z esd
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
bar
Ja i mój granat
Ja i mój granat


Dołączył: 17 Mar 2005
Posty: 485
Skąd: Oława

PostWysłany: Pon Cze 06, 2005 9:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie z esd daj sobie spokoj szkoda czasu i tak delay bedzie
rozwiazanie z delayem nie wchodzi w gre Smuteczek
_________________
cyfrowy podpis barrelowy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
bar
Ja i mój granat
Ja i mój granat


Dołączył: 17 Mar 2005
Posty: 485
Skąd: Oława

PostWysłany: Pon Cze 06, 2005 12:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a do czego jest aoss?
_________________
cyfrowy podpis barrelowy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Fausto
Biorę przyQUAD
Biorę przyQUAD


Dołączył: 23 Mar 2005
Posty: 907
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Pon Cze 06, 2005 5:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

barrel napisał:
a do czego jest aoss?


to czesc alsy, ma emulowac istnienie sterownikow i daemona open sound system, a tak na prawde dzialac jako alsa :K
_________________
These are my glasses.
There are many like them, but these ones are MINE.
My glasses are my best friends. They are my life.
I must master them as I must master my life.
My glasses without me are useless. Without my glasses, I am useless.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
procent
Elektryczny widelec
Elektryczny widelec


Dołączył: 19 Sie 2005
Posty: 756
Skąd: Debrzno

PostWysłany: Pią Lut 29, 2008 7:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to dziala tez pod Ubuntu z Gnome?

zainstalowalem to arts
Kod:
lukasz@lukasz:~$ sudo apt-get install arts

ale jak chce podac to pierwsze polecenie to cos jest zle:
Kod:
lukasz@lukasz:~$ sudo artsd -a oss
Creating link /root/.kde/socket-lukasz.
can't create mcop directory
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
procent
Elektryczny widelec
Elektryczny widelec


Dołączył: 19 Sie 2005
Posty: 756
Skąd: Debrzno

PostWysłany: Sob Mar 01, 2008 2:03 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

goq? lub moze ktos inny? :<
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
neon
Elektryczny widelec
Elektryczny widelec


Dołączył: 27 Paź 2005
Posty: 840
Skąd: Nowa Dęba/Sosnowiec

PostWysłany: Sob Mar 01, 2008 2:20 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmmm zmien na win ? Smuteczek
_________________
siemka!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
procent
Elektryczny widelec
Elektryczny widelec


Dołączył: 19 Sie 2005
Posty: 756
Skąd: Debrzno

PostWysłany: Sob Mar 01, 2008 4:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dobra huj z tym, bede gral przez wine
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
xMad
Skaleczony siekierą
Skaleczony siekierą


Dołączył: 06 Cze 2007
Posty: 139

PostWysłany: Pon Mar 03, 2008 9:25 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

procent napisał:

ale jak chce podac to pierwsze polecenie to cos jest zle:
Kod:
lukasz@lukasz:~$ sudo artsd -a oss
Creating link /root/.kde/socket-lukasz.
can't create mcop directory


O google słyszałeś? Mruga 2
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=196033&highlight=mcop+directory
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Linux Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group