Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna QuakeWorld.pl - Forum
Forum dyskusyjne polskiej sceny QuakeWorld
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

natywna rozdzialka a inne odswiezanie

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Linux
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
derek
Aimbot


Dołączył: 27 Sie 2005
Posty: 181

PostWysłany: Czw Lis 15, 2007 7:04 pm    Temat postu: natywna rozdzialka a inne odswiezanie Odpowiedz z cytatem

ok, mam taki problem z qw @ ubuntu 7.10 (gf4mx i restricted drivers)
mam lcd z native rozdzialka 1440x900 i do pracy uzywam tejze rozdziaki @60hz
chcialbym w takiej samej rozdzielczosci grac w qw tylko ze przy 75hz
modeliny w nizszych rozdzialkach dzialaja i bez problemu moge uzyskac 75hz w qw
ustawienie +set vid_displayfrequency 75 w cmdline nic nie daje, tak samo jest z vid_displayfrequency 75 i vid_restart w grze
moge bez problemu ustawic 75hz w 1440x900 na desktopie uzywajac nvidia-settings
any ideas? Uśmiech...
_________________
derek
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
plast
Mistrz Polski


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 2613

PostWysłany: Czw Lis 15, 2007 8:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a masz modeline do natywnej rozdzialki i 75 Hz ?

nvidia settings chyba pomija modeliny (glowy nie dam) wiec testuj na jakims natywnym narzedziu do ustawiania rozdzielczosci w ubuntu
_________________
Death Dealers Clan
http://dealers.quakeworld.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
derek
Aimbot


Dołączył: 27 Sie 2005
Posty: 181

PostWysłany: Pią Lis 16, 2007 10:38 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ok, dodalem modeline dla natywnej i moge teraz ustawic 60 i 75hz uzywajac "screen resolution" w ubuntu
qw jednak nadal startuje w 60hz
nawet jak ustawie puplit na 75hz, odpale qw to i tak jest 60hz, daje potem quit i desktop jest tez w 60hz
wtf? Uśmiech...
_________________
derek
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
plast
Mistrz Polski


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 2613

PostWysłany: Pią Lis 16, 2007 2:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moze dodales modeline dla 24/32 bit a qw odpalasz 16 bit (albo na odwrot) ?
_________________
Death Dealers Clan
http://dealers.quakeworld.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
kurczak
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 21 Gru 2005
Posty: 265

PostWysłany: Sro Gru 05, 2007 6:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w etc/x11/xorg.conf istnieje problem.
zmień " 1440x900@75" powinno grać
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
am3is
Skaleczony siekierą
Skaleczony siekierą


Dołączył: 16 Mar 2005
Posty: 136

PostWysłany: Wto Sty 29, 2008 12:11 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dorzucę tu 3 grosze od siebie. 7.10 jest dla mnie lekko "przesadzone" (mam kompa "na styk") i cuś mi się to Ubuntu rozsypuje. Bardziej zadowolony byłem z 6.06.
_________________
Pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Linux Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group