Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna QuakeWorld.pl - Forum
Forum dyskusyjne polskiej sceny QuakeWorld
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

linux w ogolnosci
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Linux
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
anarchy
Bóg telefragu
Bóg telefragu


Dołączył: 17 Lip 2006
Posty: 1180

PostWysłany: Wto Cze 19, 2007 2:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't get an RGB, Double-buffered visual

wczesniej byly koleczka zanim glx'a zainstalowalem Uśmiech...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
anarchy
Bóg telefragu
Bóg telefragu


Dołączył: 17 Lip 2006
Posty: 1180

PostWysłany: Wto Cze 19, 2007 3:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ponownie zainstalowalem nvidia-settings, co zastapilo nvidia-glx (usunelo) i pojawily sie koleczka....
hmm
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kurczak
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 21 Gru 2005
Posty: 265

PostWysłany: Wto Cze 19, 2007 3:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

(wejdz system/Adept/ i wpisz w znajdz nvidia)
odinstaluj wszystkie paczki które instalowałeś do grafy!
tutaj masz najlepszy przewodnik :
http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Feisty_pl#Jak_zainstalowa.C4.87_sterowniki_grafiki_.28NVIDIA.29

na wszelki wypadek zrób sobie kopie pliku xorg.conf

życze powodzenia
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
anarchy
Bóg telefragu
Bóg telefragu


Dołączył: 17 Lip 2006
Posty: 1180

PostWysłany: Wto Cze 19, 2007 5:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no i polozylem system Uśmiech... uruchamia sie uruchamia.... i nie pojawia sie menu logowania tylko czarne tlo z kursorem migajacym....
backupowac xorga? a jak tak to jak? Uśmiech...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kurczak
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 21 Gru 2005
Posty: 265

PostWysłany: Wto Cze 19, 2007 6:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wejdz z konsolki i etytuj xorga
sudo pico /etc/x11/xorg.conf
mam nadzieje ze zrobiłes kopie pliku,jeśli nie to zmien driver z nvidi na nv
np:
Kod:
Section "Device"
    Identifier     "nVidia Corporation NV34 [GeForce FX 5200 Ultra]"
    Driver         "nvidia"


na:

Kod:
Section "Device"
    Identifier     "nVidia Corporation NV34 [GeForce FX 5200 Ultra]"
    Driver         "nv"
[/code]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
anarchy
Bóg telefragu
Bóg telefragu


Dołączył: 17 Lip 2006
Posty: 1180

PostWysłany: Wto Cze 19, 2007 7:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

przywrocilem xorga.
jak zmienie nv na nvidia to mi sie nie uruchamia. musze wtedy z recovery mode przywracac zmainy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kurczak
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 21 Gru 2005
Posty: 265

PostWysłany: Wto Cze 19, 2007 7:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cościk namieszałeś ziom
do g/f 2 i poniżej wgrywasz-nvidia-glx-legacy
do g/f powyżej nvidia-glx bez nvidia-settings poniewaz ma ją już w paczce

więcej nie pomoge bo sam narazie raczkuje w tym temacie Smuteczek
-ja bym poruszył problem na forum ubuntu
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
anarchy
Bóg telefragu
Bóg telefragu


Dołączył: 17 Lip 2006
Posty: 1180

PostWysłany: Wto Cze 19, 2007 8:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mysle ze jest jakis postep Uśmiech...
mam kolka i nie zmienia mi rozdzialki jak uruchamiam qw tylko ze pojawia sie dalej komunikat
Error: GLimp_Init() - could not load OpenGL subsystem

wyjebalem nvidia-settings a doinstalowalem nvidia-xconfig

troche sie pobawie jeszcze
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
goq
Bóg telefragu
Bóg telefragu


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 1797

PostWysłany: Wto Cze 19, 2007 9:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

z tego co wiem (jak ostatnio uzywalem shitnuxa) to ogolnie trzeba skompilowas sobie modul nvidia-glx ktory jest uruchamiany wraz z X'em
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
anarchy
Bóg telefragu
Bóg telefragu


Dołączył: 17 Lip 2006
Posty: 1180

PostWysłany: Wto Cze 19, 2007 10:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

uruchomilem qw Uśmiech...
potrzebne byly starsze stery do grafy ze strony nvidii i wszystko dziala...
teraz musze ustawic mysz zeby nie byla ustawiona razem z klawa i musze zrobic dzwiek Uśmiech...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
anarchy
Bóg telefragu
Bóg telefragu


Dołączył: 17 Lip 2006
Posty: 1180

PostWysłany: Sro Cze 20, 2007 10:57 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

troche nie moge sobie poradzic z tymi eventami.
problem polega na tym ze w trakcie wklepywania na klawie mysz mi staje calkiem.
drugi problem to przyciski 4 i 5 (mysz mx310)
mam libusb i logitech applet

xorg wyglada tak:
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Protocol" "ExplorerPS/2"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "Buttons" "7"
Option "ButtonMapping" "1 2 3 6 7"
Option "Emulate3Buttons" "no"

i w koncu ostatni problem to brak dzwieku za ktory pozniej chcialbym sie zajac Uśmiech...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kurczak
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 21 Gru 2005
Posty: 265

PostWysłany: Sro Cze 20, 2007 3:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kod:
Option "Emulate3Buttons" "true"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
anarchy
Bóg telefragu
Bóg telefragu


Dołączył: 17 Lip 2006
Posty: 1180

PostWysłany: Sro Cze 20, 2007 6:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to to akurat moze byc na NO. nawet fst w faq to pisal.
na razie musze sie wstrzymac bo robie reinstal systemu bo polozylem calego Xa i juz nawet kumpel mi nie pomoze Xa
w koncu to zrobie do jasnej ciasnej
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
anarchy
Bóg telefragu
Bóg telefragu


Dołączył: 17 Lip 2006
Posty: 1180

PostWysłany: Czw Cze 21, 2007 12:51 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w chwili obecnej wszystko jest gites majonez poza wielkim skrzekiem z glosnikow w qw... any help?

dodatkowo chcialbym zeby ktos mi powiedzial co z tego wynika

T: Bus=03 Lev=01 Prnt=01 Port=01 Cnt=01 Dev#= 2 Spd=1.5 MxCh= 0
D: Ver= 2.00 Cls=00(>ifc ) Sub=00 Prot=00 MxPS= 8 #Cfgs= 1
P: Vendor=046d ProdID=c01b Rev=18.00
S: Manufacturer=Logitech
S: Product=USB-PS/2 Optical Mouse
C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=a0 MxPwr= 98mA
I: If#= 0 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=03(HID ) Sub=01 Prot=02 Driver=usbhid
E: Ad=81(I) Atr=03(Int.) MxPS= 5 Ivl=10ms

ile w koncu mam tych hz po wpisaniu tego ....usb/devices
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Linux Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group