Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna QuakeWorld.pl - Forum
Forum dyskusyjne polskiej sceny QuakeWorld
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

XP + ps2

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Dla amatorów
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Leszcz
Rakietmistrz
Rakietmistrz


Dołączył: 22 Gru 2005
Posty: 697
Skąd: Sthlm

PostWysłany: Czw Sty 19, 2006 8:26 pm    Temat postu: XP + ps2 Odpowiedz z cytatem

Mam LOL pytanie Twisted Evil dlaczego nie moge se podkrecic ps2 do 200hz w xp pro s2 Pytajnik
w sterownikach mam tylko 100 ( w win98 bylo normlanie 200)
programy typu adjuster ps2 tez nie moga.......
mowi ze nie moze otworzyc pliku LOL, zmieniam wlasciowosci i lipa...

_____________
no way 4 lol live
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
chimera
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 26 Mar 2005
Posty: 323
Skąd: Gliwice

PostWysłany: Czw Sty 19, 2006 9:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Uruchom regedit.exe i poszukaj wpisu "samplerate" - zmien wartosc na 200 (decimal/dziesiatkowo) - powinny byc 3 takie wpisy w rejestrze. Po zmianie restart i masz 200Hz :)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Leszcz
Rakietmistrz
Rakietmistrz


Dołączył: 22 Gru 2005
Posty: 697
Skąd: Sthlm

PostWysłany: Czw Sty 19, 2006 9:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zrobilem i nie dziala...
w sterownkiach dalej jest 100 a w check ps2 rate ok. 150.....


______________
no way 4 lol live
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
chimera
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 26 Mar 2005
Posty: 323
Skąd: Gliwice

PostWysłany: Czw Sty 19, 2006 10:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moze sterownik przy starcie ustawia wlasna wartosc - zobacz w rejestrze czy znowu sie nie zmienily te wpisy - jak tak to odinstaluj sterowniki (standardowe ps2mouse z windowsa wsytarczaja).
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Leszcz
Rakietmistrz
Rakietmistrz


Dołączył: 22 Gru 2005
Posty: 697
Skąd: Sthlm

PostWysłany: Pią Sty 20, 2006 8:30 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sterowniki wywalilem, i jest ok 150hz
a adjuster mowi ze nie moze o tworzyc pliku ps2rate.vxd bo go nie ma tam, a jest przy .exe LOL Pytajnik


______________
no way 4 lol live
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
chimera
Strzelam pinezkami
Strzelam pinezkami


Dołączył: 26 Mar 2005
Posty: 323
Skąd: Gliwice

PostWysłany: Pią Sty 20, 2006 11:31 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ej dobra zapomnialem, ze w xp da sie to ustawic bezposrednio w ustawieniach myszki. Wejdz do panelu sterowanie -> myszka -> (hardware) i tam powinno dac sie ustawic rate dla myszki, ale to jest dokladnie ten wpis w rejestrze (samplerate) wiec jak dziala na 150Hz to moze to wina myszki?

Dlaczego jej nie podlaczysz pod usb? Sciagnij ten programik http://www.softpedia.com/get/Tweak/System-Tweak/USB-Mouserate-switcher.shtml i zobacz czy bedzie sie dalo ustawic 250Hz albo 500Hz.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
tom
Admin
Admin


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 1638
Skąd: Wielichowo

PostWysłany: Pią Sty 20, 2006 2:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Leszczu lepiej powiedz co to jest za mysz bo moze ona wiecej nie wyciagnie Uśmiech...
_________________
TAK TO JA, EGO I MUSTWINNER Uśmiech...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Leszcz
Rakietmistrz
Rakietmistrz


Dołączył: 22 Gru 2005
Posty: 697
Skąd: Sthlm

PostWysłany: Sob Sty 21, 2006 3:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

chyba juz wiecej nie wyciagnie Suszę zęby
thx za pomoc :]


____
dhc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum QuakeWorld.pl - Forum Strona Główna -> Dla amatorów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group